Външното министерство на Китай заклейми днес САЩ заради промяната във

...
Външното министерство на Китай заклейми днес САЩ заради промяната във
Коментари Харесай

Китай критикува САЩ заради промяна в позицията за статута на Тайван


Външното министерство на Китай жигосах през днешния ден Съединени американски щати поради смяната във формулировките на Държавния департамент по отношение на статута на Тайван, който държавното управление в Пекин счита за китайска провинция, съобщи Ройтерс.

В раздела за Тайван на уеб страницата на Държавния департамент към този момент са отстранени думите, че Съединени американски щати не поддържат независимостта на Тайван, само че и не признават позицията на Китай, че островът е китайска територия.

В реакцията на външнополитическото ведомство в Пекин се споделя, че тази " политическа операция " на Вашингтон няма да успее да промени ситуацията в Тайванския пролив.

Ройтерс цитира изказване на шефа на Националното разузнаване на Съединени американски щати Аврил Хейнс, в което тя твърди, че Китай би предпочел да завземе Тайван без приложимост на мощ, само че се стреми да доближи положение, в което китайските въоръжени сили да надделеят дори и при американска интервенция. " От наша позиция те работят интензивно, с цел да могат на процедура да се озоват в позиция, в която тяхната войска да може да завземе Тайван макар нашата интервенция ", е споделила Хейнс пред сенатската комисия по разузнаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР