Външното министерство на Гърция, коментирайки брифинга на прессекретаря на МВнР

...
Външното министерство на Гърция, коментирайки брифинга на прессекретаря на МВнР
Коментари Харесай

Атина към Москва: Престанете да не ни уважавате и да ни се месите

Външното министерство на Гърция, разяснявайки брифинга на прессекретаря на Министерство на външните работи на Русия Мария Захарова, упрекна ведомството в „ пренебрежение към трета страна “, недоумение на актуалния свят и изиска да се приключи „ непрекъснатото пренебрежение към Гърция “ и намесата във вътрешните ѝ каузи ".
В сряда Захарова съобщи, че дейностите, сходни на изгонването на съветските дипломати от Гърция, няма да останат без последици. Според нея в Русия има схващане, че „ народът на Гърция би трябвало да поддържа връзка с съветските сътрудници и да не страда в мръсните провокации, в които,за жал, Атина е забъркана “

„ Днешното заявление на представителя на Министерство на външните работи на Русия е присъщ образец за пренебрежение към трета страна, а също по този начин неявяване на схващане за актуалния свят, в който страните, без значение от размера им, имат независимо и могат да реализират самостоятелна, демократична и многостранна външна политика. Тази отрицателна логичност подбуди четирима съветски жители да подхващат дейности, които доведоха до тяхното изпъждане и възбрана за влизане в Гърция “, написа в заявление на Министерство на външните работи в Атина.
Министерството твърди, че съветските управляващи са осведомени за обстановката.„ Свидетелствата, по които работи Гърция бяха навреме показани на съветските управляващи “, написа в документа. „ Но със своите заявки представителят на Министерство на външните работи на Русия демонстрира, че желае да легализира тези противозаконни дейности. Постоянното пренебрежение към Гърция би трябвало да престане. Никой няма право и не може да се меси във вътрешните каузи на страната “, декларират в Атина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР