Външно министерство осъди разпространяването на антисемитската карикатура с изображението на

...
Външно министерство осъди разпространяването на антисемитската карикатура с изображението на
Коментари Харесай

МВнР осъди антисемитската карикатура на Възраждане срещу Соломон Паси


Външно министерство осъди разпространението на антисемитската подигравка с изображението на някогашния министър Соломон Паси, която се появи в Телеграм канал на с името на партия " Възраждане ".

" Подобни дейности са изцяло неприемливи и причинителите следва да понесат плануванаъа от закона отговорност. Министерството напомня, че антисемитизмът е извънредно остра демонстрация на непоносимост и ненавист, която опонира както на ползите и полезностите на Република България, по този начин и на историческите обичаи на българското общество, което справедливо се гордее със спасяването на българските евреи по време на Втората международна война ", се споделя в позицията на Министерство на външните работи, представена от БГНЕС.

Миналата седмица в Телеграм канал с името " Възраждане " се появи колаж, на който някогашният вътрешен министър Паси е в раирани облекла, носени в концлагерите, и е воден принудително от нацистки бойци.

Колажът е съпроводен от надпис " Щом не искаш от съветския газ ела да ти пуснем от нашия ". По сигнал на организацията на евреите " Шалом " прокуратурата стартира взаимни инспекции с ДАНС и ГДБОП.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР