Външно министерство осъди проведения снощи Луковмарш чрез декларация, разпространена тази

...
Външно министерство осъди проведения снощи Луковмарш чрез декларация, разпространена тази
Коментари Харесай

МВнР: Да превърнем сборища като Луковмарш в част от миналото

Външно министерство осъди извършения нощес Луковмарш посредством декларация, публикувана тази заран до медиите.

В нея се споделя, че Министерство на външните работи " изрично осъжда провелата се нощес в столицата за поредна година проява на ксенофобия, дискриминация и ненавист, известна като " Луковмарш ".

" Тази демонстрация на неподправена непоносимост към другия се организира по-малко от месец, откакто целият свят отдаде респект към жертвите от Холокоста - се споделя в документа. - Снощният марш събра в България, която сега е и ръководител на Съвета на Европейския съюз, хора от разнообразни националности, пристигнали тук, с цел да показват ненавист и назадничавост. Това би трябвало да бъде явен сигнал за нас като общество и като европейци, които не са не запомнили страданията, породени от Втората международна война, че не е задоволително единствено да припомняме трагичните събития . "

" Всеки акт на ненавист и възхвала на антисемитската и нацистката идеология е безусловно недопустим. Пробуждането на непоносимост към другия, проповядването на назадничавост и гневната приложимост на словото на омразата са опит за разлюляване на демократичните полезности ", се споделя още в позицията.

Министерство на външните работи високо цени напъните на Световния еврейски конгрес и Организацията на евреите в България „ Шалом “ за повишение на публичната осведоменост по тази тематика, както и насърчаването на битката с аргументите за антисемитизма и речта на омразата, акцентират от Външно и твърдят, че ще продължат да работят с интернационалните организации и сътрудници за спазването правата на индивида, битката с насилието и разпространението на културата на мира, " с цел да се трансфорат сборища като „ Луковмарш “ в част от предишното ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР