Външно министерство излезе със съвети за българите във Франция. Причината

...
Външно министерство излезе със съвети за българите във Франция. Причината
Коментари Харесай

МВнР с важна информация за българите във Франция


Външно министерство излезе със препоръки за българите във Франция. Причината е, че се чакат стачки на чиновниците на железопътния и въздушния превоз във Франция.

„ На 3 април, работещите в сферата железопътния превоз във Франция стартират 3-месечни протестни дейности. Предвижда се стачните дейности да продължат до 28 юни, като ще се стачкува на всеки 5 дни. По информация на българското посолство в Париж на някои места стачката на чиновниците в железопътния превоз ще стартира още през днешния ден - 2 април, вечерта”, оповестяват от Министерство на външните работи.

По информация на външно министерство протестни дейности са оповестени за следните дати:

- През април: 3, 4, 8, 9, 13, 14, 18, 19, 23, 24, 28 и 29

- През май: 3, 4, 8, 9, 13, 14, 18, 19, 23, 24, 28 и 29

- През юни 2, 3, 7, 8, 12, 13, 17, 18, 22, 23, 27 и 28.

По време на стачните дейности приблизително единствено един трен TGV (високоскоростен влак) от осем ще бъде в придвижване. В провинцията ще се движи приблизително един трен TER (регионален експресен транспорт) и един трен Transilien (влакове, обслужващи предградията) от пет, оповестяват от външно министерство.

Авиокомпания „ Air France Inter” също приканва чиновниците си да стачкуват на 3 април. Планирани са още два дни за осъществяване на протестни дейности - 10 и 11 април. В случай на анулиран полет, самолетната компания подсигурява, че ще уведоми персонално клиентите в деня преди отпътуването посредством есемес или е-поща. Авиокомпанията следва също по този начин да поддържа настояща полетна информация на уеб страницата си.

Министерството на външните работи поучава българските жители да се осведомят авансово за графика на придвижване на железопътния и въздушния превоз във Франция на съответните гари и летища, както и на интернет страниците на френската Национална железопътна компания и самолетна компания „ Air France “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР