Външно министерство беше единственото ведомство, което не претърпя реформи по

...
Външно министерство беше единственото ведомство, което не претърпя реформи по
Коментари Харесай

Ключови фигури от ГЕРБ продължават да заемат постове във външно министерство

Външно министерство беше единственото ведомство, което не претърпя промени по време на двете служебни държавни управления. Служебният министър Светлан Стоев и сегашен дипломат на България в Дания, освен не предприе никакви дейности, макар многочислените сигнали до него и до медиите от страна на гражданското общество, само че и спомага досегашните назначения на ГЕРБ да продължат да се употребяват с цялостна мощ с всички вероятни привилегии, ползвайки неговата персонална защита.

Мая Андонова-Генова продължава да е шеф на дирекция „ Управление на собствеността “, за която Bird.bg преди три месеца даде обществено информация за злоупотреби с публични поръчки в Министерство на външните работи на общата стойност 25 милиона лева единствено за IT услуги, включително с несъответстващ програмен продукт към настоящата система. Това оповестиха за ABCnews от Министерство на външните работи.



Мая Андонова-Генова

Друг шеф, заемащ към момента поста, е този на дирекция „ Сигурност на активността и информацията “ Стамен Генов, който се свързва с подслушването на публицистите от делото „ Галерия “. Тези „ скъпи фрагменти “ са работили дружно в Държавно дружество „ Фонд Затворно дело “, което няма нищо общо с Министерство на външните работи.

Бърза кариера прави и един безизвестен до неотдавна чиновник на външно министерство, без никакъв опит в политическа дирекция, само че явно със забележителни заслуги към предходното държавно управление, откакто за шест месеца съумява да мине през ранговете консултант и пълномощен-министър и позициите шеф отдел и шеф на дирекция, с заричане за посланически пост. Този изтъкнат кадър (мъжът от снимката) е шефът на дирекция „ Ситуационен център “ Антон Марков, прочут с корупционни практики по време на задграничните си мандати като консул, изключително в Санкт Петербург, където е прибирал персонална комисионна през съветските туристически организации за издаването на по-бързи визи за съветски жители, настояват туроператори и чиновници във ведомството. Същият е махленски писмено от Министерство на външните работи за корист с присвоено Данък добавена стойност и подправяне на финансови документи, за което е бил глобен и е бил заставен да възвърне присвоените суми. Въпреки, че това е прочут на управлението на Министерство на външните работи факт, Марков продължава да заема същия пост.

В момента в качеството си на шеф, Марков е предложил за началник на план за 200 000 евро по „ Норвежкия финансов механизъм “ собствен кадър, който той назначава персонално посредством нагласен профилиран конкурс, на който се явява единствено един единствен претендент (провери Елена Никова), който не има съответната експертна подготовка. По този метод следващ план с непознато финансиране ще бъде жертван на неуспех и надлежно ще бъде в следствие заплатен от държавния бюджет.

Друг забавен кадър е директорката на дирекция „ Човешки запаси “ Елена Начева, която откакто организира десетки профилирани състезания за фрагментите на ГЕРБ в Министерство на външните работи, си е пуснала едногодишен отпуск, което и разрешава да заема към момента поста на шеф за неустановен период.

От стъпването в служба на новия министър на външните работи, Теодора Генчовска, обещаните промени във ведомството към момента не са подхванати и тези хора на ГЕРБ, не престават да заемат същите виновни постове./ abcnews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР