Външният вид на един автомобил е доста субективен за оценка,

...
Външният вид на един автомобил е доста субективен за оценка,
Коментари Харесай

Най-красивата и бърза съветска кола, за която не сте чували

Външният тип на един автомобил е много индивидуален за оценка, тъй като, както гласи една съветска сентенция: "на усет на цвет товарища нет ". Все отново има коли, които са харесвани от множеството автомобилни почитатели и такива, които несъмнено се считат за грозни.

Автомобилната продукция от някогашния Съюз на съветските социалистически републики не се славеше с дизайн, само че в този момент ви демонстрираме една руска кола, която се отличава от останалите и несъмнено заслужава внимание. Става дума за автомобил, носещ названието Ленинград.



На процедура този автомобил се явява самоделка. Направен е от инженер с фамилия Бабич, който през 1956 година демонстрира своето виждане за типичен роудстър. В качеството на силов тракт е употребен шестцилиндров мотор от ГАЗ-12, разполагащ с мощ от 90 к.с.

Динамиката на автомобила е била такава, че бързо го трансформира в един от най-бързите в Съюз на съветските социалистически републики. Автомобилът Ленинград даже слага връх, като изминава разстояние от 2 125 километра за 20 часа, като в някои сектори се движи със скорост от над 180 км/ч.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР