Външният вид издава същността ни... или поне би могъл. В

...
Външният вид издава същността ни... или поне би могъл. В
Коментари Харесай

По веждите ще ги познаете: Нов начин за разпознаване на нарцисисти

Външният тип издава същността ни... или най-малко би могъл. В ново проучване, учени от Торонто са открили, че част от човешкото лице издава степента на егоизъм.

Според проучването, хората, които в по-голяма степен се демонстрират като себелюбиви, егоцентрични и егоисти имат общ физически белег, който ги сплотява. Това са веждите. Колкото по гъсти са веждите на един човек, толкоз по-силно изразена е нарцистичната му натура.Изследването е оповестено в профилираното издание Jouranl of personality.

Оказва се, че по-гъстите вежди най-често се срещат при грандиозните нарцисисти (степен на нарцисизма, при която човек се отнася с пренебрежение към останалите, непрестанно показва превъзходството си и достиженията си при цялостна липса на емпатия към близките.)

За да стигнат до тези заключения учените от университета в Торонто провели опит с група доброволци. Те били помолени да попълнят психически тест, разкриващ степента на нарцистичния им темперамент, а по-късно на всеки от тях била направена портретна фотография.

На идващия стадий от изследването психолозите помолили самостоятелни специалисти да оценят равнището за самовлюбеност и егоцентризъм на хората от фотосите.

След това резултатите от тестванията на доброволците били съпоставени със заключенията на експертите.

Било изяснено, че колкото по-гъсти и необятни са нечии вежди, толкоз по-ярко изразена е формата на егоизъм у него. Според учените самовлюбените хора се стремят да изявят характерността си даже посредством веждите си.

Нарцисизмът е тип личностно разстройство, при което хората се усещат прекомерно значими и не изпитват съпричастност към близките.

Липсата на емпатия е отличителна линия на нарцистичните разстройства и страдащите намират за извънредно мъчно това да схванат другите (и техните собствени) прочувствени положения и въздействия. Това прави поддържането на близки или интимни взаимоотношения доста мъчно. Могат също да намерят за мъчно да възприемат или одобряват това, или може да го интерпретират като добродетел.

Ето и няколко признака, по които можете да познаете, че си имате работа с нарцистична персона:


Бурна реакция на рецензията, става сърдит или унизен Използването на други за постигане на задачите Преувеличение на личната значителност Изпитва нереалистични мечти за достижения, мощ, хубост, просветеност или любовни истории Има неразумни упования за удобно лекуване Търсене на непрекъснато внимание и позитивно подкрепление от другите Лесно става ревностен Има възприятие за изключителна справедливост Експлоатиращ е към другите Липса на емпатия Показва надменно, пренебрежително и горделиво държание. Използва отричащ механизъм, с цел да омаловажи неадекватността или неуспехите си Използва рационални механизми, с цел да оправдае егоцентричното си държание
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР