Външният ни министър Екатерина Захариева за пореден път заяви -

...
Външният ни министър Екатерина Захариева за пореден път заяви -
Коментари Харесай

Захариева: Нека Скопие не се осланя на това, че някой ще натисне България да си затвори очите

Външният ни министър Екатерина Захариева за следващ път съобщи - София не може да даде зелена светлина за старт на договарянията за участие на Скопие в Европейски Съюз, тъй като преговорната рамка не подсигурява ползите на страната ни.
Тази позиция България изпрати и се чака и през днешния ден да отбрани на лидерската среща в границите на Берлинския развой за Западните Балкани, която ще се организира онлайн и е управлявана от София, уточни Захариева пред Българска национална телевизия.

Днес в столицата идва и македонският министър председател Зоран Заев.

“Повече от година и половина настояваме за по-интензивно осъществяване на контракта за добросъседство със Скопие. По наша оценка само в частта за туризъм имаше реализиран прогрес, т.е. виждаме нарастване на туристопотока в двете страни. Това, обаче, напълно не е достатъчно”, уточни Захариева и още един път изрично съобщи - югозападната ни съседка не съблюдава подписания Договор за добросъседство.

Такива обвинявания се чуха и от страна на Скопие.

Външният ни министър насочи апел към Република Северна Македония да не се осланя на това, че някой ще натисне България да си затвори очите по несъблюдение на контракта.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР