Външният министър в оставка Теодора Генчовска е уволнила дългогодшният шеф

...
Външният министър в оставка Теодора Генчовска е уволнила дългогодшният шеф
Коментари Харесай

Генчовска продължава с уволненията в МВнР

Външният министър в оставка Теодора Генчовска е уволнила дългогодшният началник на дирекция " Държавен протокол " Боряна Симеонова. Това излиза наяве от нейно писмо до към този момент някогашните й сътрудници.

От него се схваща, че сред нея и политическото управление е имало съществени разлики, а самото уволняване не е било осъществено изключително правилно.

Симеонова споделя и за анулирана гала за награждаване на пенсионирани чиновници за Деня на дипломатическата работа, което съгласно нея се случва за пръв път.

Липсва разговор и пряк контакт с министър Генчовска, отбелязва шефката на протокола.

Симеонова е била шеф на тази дирекция по време на държавните управления на Иван Костов, Симеон Сакскобургоотски. Сергей Станишев и Бойко Борисов.
Ето цялостното й писмо:
Уважаеми сътрудници,

Бих желала да ви уведомя, че от на следващия ден към този момент няма да заемам поста шеф на дирекция „ Държавен протокол “ в Министерство на външните работи. Благодаря на сътрудниците и Постоянния секретар, които ме уведомиха за към този момент свършения факт и взетото предходната седмица решение от министъра в оставка госпожа Генчовска. Този жест ми даде два дни, с цел да подредя служебните и персоналните си каузи. Съжалявам, че никой от политическото управление на министерството /с изключение на зам.министър Ирена Димитрова/ не ме уведоми персонално за това решение, макар че през уикенда и в понеделник ми бяха давани задания, които изпълнявах в това време.

Краткото време, с което разполагам да освободя поста /до утре/ не ми дава мечтаната опция да си взема уместно сбогом с всички вас, само че явно това е и настоящия жанр за разлъка – с пенсионираните сътрудници, с последния министър и заместител министри… Въпрос на образование и ценностна система! Тук бих желала да споделя с вас, че последната докладна, която бях внесла в кабинета на министъра за образуване на Деня на дипломатическата работа, с включено в нея предложение да бъдат поканени и пенсионираните чиновници и бъде проведена гала за тяхното награждаване, ни бе върната от кабинета с вербален отговор да не се провежда нищо… Такъв е и отговора на задавания от началото на годината въпрос за образуване на посланическа конференция.

В този смисъл, си потеглям с известно облекчение, тъй като не бих желала да бера срама, че за първи път няма да отбележим тържествено професионалния празник на българската дипломация. Има съответна причина за снетото доверие към мен от страна на управлението и по този начин е редно – да се разделим, когато липсва разговор, има разграничение в стила и професионалните критерии и най-много, когато липсва химия със секретарката в кабинета, от която получавах скъпи професионални инструкции, без опция за пряк контакт с министъра.

Скъпи сътрудници, с безкрайна признателност и почит към всички вас, професионалният ви опит и работа към страната! За мен бе чест и наслаждение да съм част от професионалния екип на Министерство на външните работи. Към сътрудниците от дирекция „ Държавен протокол “ се обръщам с реверанс и признателност, с зов и молба – службата в Държавния протокол не е слугинаж, а задача и дълг, който би трябвало да се носи с достолепие!

Боряна Симеонова

Директор на Дирекция „ Държавен протокол “ до 29.06.2022 г
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР