Външният министър Теодора Генчовска заяви, че е получила списъци от

...
Външният министър Теодора Генчовска заяви, че е получила списъци от
Коментари Харесай

От Генчовска всичко е с гриф, а МВнР получава само списъци от ДАНС

Външният министър Теодора Генчовска съобщи, че е получила описи от ДАНС с имена на нежелани дипломати и подробни методически инструкции , изпратени от началника на кабинета Лена Бориславова.

Уклончивият й коментар пристигна пред публицисти след изключителния председателски съвет в Народното събрание, който завърши към 23:30 ч. Външният министър пристигна в Народното събрание след гледище на разнообразни парламентарни групи, откакто съветският дипломат Елеонора Митрофанова заплаши с безусловен звук , че Москва обмисля разкъсване на дипломатически връзки с България поради изгонването на 70 души от съветската дипломатическа задача у нас.

Външният министър Теодора Генчовска е предала цялата преписка, а Министерство на външните работи е спазило прецизно процедурата. Теодора Генчовска чака инструкции от премиера . Самият министър повтори това два пъти, като увери, че има съгласуваност сред институциите, само че чака инструкции от Министерски съвет.

" Аз съм дала тъкмо кореспонденцията, каквито писма са пристигнали при нас . " С думите " Всичко е с гриф Секретно " още веднъж Генчовска отхвърли да даде детайлности за каквото и да е било.

На въпрос кой е взел решението за отзоваването на 70 съветски дипломати, тя съобщи: " Затова беше извикан ръководителят на ДАНС, попитайте него. "
 Генчовска: Лена Бориславова е изпратила две писма за съветските дипломати
Генчовска: Лена Бориславова е изпратила две писма за съветските дипломати

Генчовска още веднъж вади писма със специфичен гриф

Генчовска акцентира още един път, че чака инструкции от премиера - писмени инструкции.

Припомняме, че чуването бе поискано от " Възраждане " по случая с изгонените 70 съветски дипломати и нотата, импортирана от дипломат Елеонора Митрофанова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР