Външният министър Теодора Генчовска очевидно наистина се разделя с поста

...
Външният министър Теодора Генчовска очевидно наистина се разделя с поста
Коментари Харесай

Генчовска взриви НС: Петков води своя външна политика!

Външният министър Теодора Генчовска явно в действителност се разделя с поста си, както Lupa.bg през вчерашния ден първа заяви - откакто оповестила от парламентарната естрада на закритото съвещание на Народно събрание, че в България се водят 2 паралелни външни политики.

В подтекста на готвената държавна смяна в позицията по отношение на Република Северна Македония и рухването на ветото по отношение на Скопие, посочено към 24 май, Генчовска съобщи, че персонално министър председателят Кирил Петков водел лична политика. А тази на страната била друга от неговата.

Генчовска признала пред националните депутати, че обстановката във външната политика е скандална. Тя разкрила, че като външен министър научава 80% от нещата във връзка с РСМ от Скопие. От другари в прилежащата ни страна Генчовска научила, че Петков и Ковачевски са се договорили за ново междуправителствено съвещание.

" България има две външни политики. Едната е на Външно министерство, другата се организира от премиера и неговите външнополитически съветници ", споделила Генчовска пред депутатите.

По отношение на междуведомствената Историческа комисия, за жалост, бодряшките изказавания на премиера Петков, са тотална лъжа. Свършената работа на тази комисия е кръгла нула, не спряла с упреците си пред депутатите Генчовска.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР