Външният министър на Южна Корея Парк Джин заяви, че Северна

...
Външният министър на Южна Корея Парк Джин заяви, че Северна
Коментари Харесай

Южна Корея: Пхенян се готви за нов ядрен опит

Външният министър на Южна Корея Парк Джин съобщи, че Северна Корея е приключила подготовката за нов нуклеарен опит и че единствено политическо решение на висшето управление на страната може да попречи на това да се случи, цитира думите му Асошиейтед прес.

След диалози с държавния секретар на Съединени американски щати Антони Блинкън във Вашингтон Парк Джин сподели, че Пхенян ще заплати цена, в случай че го извърши, както се притеснява, че седмия нуклеарен опит не Северна Корея ще бъде реалност през идващите дни.

" Северна Корея приключи подготовката за нов нуклеарен опит и мисля, че би трябвало да се вземе единствено политическо решение ", сподели Парк. Досега публични лица на Съединени американски щати и Южна Корея обявиха единствено, че Северът върви към довеждане докрай на сходна подготовка.

" Ако Северна Корея се впусне в нов нуклеарен опит, мисля, че това единствено ще ускори нашето въздържане, а също и интернационалните наказания ", сподели Парк. " Северна Корея би трябвало да промени позицията си и да вземе вярното решение. "

Освен глобите, Парк не сподели каква е цената, която Северът ще заплати, нито изяснява по какъв начин ще се промени политиката за въздържане, само че Блинкън сподели, че Съединените щати и съдружниците по контракта - Южна Корея и Япония могат да поправят военните си позиции в отговор на възможен нуклеарен опит.

" Ние се приготвяме за всички непредвидени обстановки в доста тясна съгласуваност с другите и сме подготвени да създадем краткосрочни и дълготрайни корекции на нашата военна позиция ", сподели Блинкен. Той добави, че също така " натискът ще се резервира, ще продължи и, в случай че е належащо, ще се ускорява ".

В неделя Северна Корея изстреля евентуално артилерийски снаряди към морето, съгласно южнокорейските военни, дни откакто водачът на Северна Корея Ким Чен-ун прикани за по-голяма отбранителна дарба, с цел да се оправи с външните закани.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР