Външният министър на Великобритания Доминик Рааб осъди иранската атака с

...
Външният министър на Великобритания Доминик Рааб осъди иранската атака с
Коментари Харесай

Британия осъди иранската ракетна атака, но не иска война в Близкия изток

Външният министър на Англия Доминик Рааб осъди иранската офанзива с балистични ракети против въздушни бази в Ирак , където са ситуирани съдружни сили , в това число английски личен състав , оповестява БиБиСи.

Той приканва Иран да не повтаря " безразсъдните и рискови офанзиви " след удари по бази в Ирбил на север и Ал Асад, западно от Багдад. Министерството на защитата съобщи, че няма жертви от Англия.

Иранската революционна армия съобщи, че акцията е възмездие за убийството на военачалник Касем Солеймани при ракетна офанзива, подредена от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Рааб съобщи, че е смутен от известията за жертви, а война в Близкия изток ще бъде от изгода единствено за терористични групи .
 Иран: Ударихме американска база в Ирак Обновена
Иран: Ударихме американска база в Ирак

Пелоси: Америка и светът не могат да си разрешат война

Секретарят по Брекзит Стивън Баркли акцентира, че всички страни в рецесията " би трябвало да деескалират " обстановката. " Не е в полза на страната да има война ", сподели той.

Баркли добави, че министър председателят Борис Джонсън ще осведоми Камарата на общините по-късно и също ще разиска обстановката на среща с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в сряда.

Посланикът на Иран в Обединеното кралство Хамид Баейдинеджад съобщи в " Туитър ", че нападението е акт на самоотбрана и страната " не търси ескалация или война ".

Iran in an act of self-defence as enshrined in the UN Charter, attacked two US military bases. Iran does not seek escalation or war. Our armed forces are quite ready to forcefully respond against any adventurism. Iran’s People and government are fully behind their armed forces.
— Hamid Baeidinejad (@baeidinejad) January 8, 2020  Хаменеи: Ударихме пестник на Съединени американски щати, само че офанзивата не е задоволителна
Хаменеи: Ударихме пестник на Съединени американски щати, само че офанзивата не е задоволителна

" Миналата нощ ние им ударихме един пестник в лицето.

Говорител на Министерството на защитата добави: " Ние незабавно работим за определяне на обстоятелствата на място . Първият ни приоритет продължава да бъде сигурността на английския личен състав . "

Във вторник Обединеното кралство сложи Кралския флот и военните вертолети в режим на подготвеност в Персийския залив на фона на възходящото напрежение в Близкия изток.

Правителството съобщи, че чиновници на Обединеното кралство са изтеглени от иракската столица Багдад.
 Тръмп след офанзивата на Иран: Всичко е наред!
Тръмп след офанзивата на Иран: Всичко е наред!

Нашата войска е най-могъщата в света, посочи той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР