Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба предупреди лидерите на Европейския

...
Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба предупреди лидерите на Европейския
Коментари Харесай

Кулеба: Ако Украйна не влезе в ЕС ще настъпят опустошителните последици

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба предизвести водачите на Европейския съюз, че в случай че не се съгласят да стартират договаряния за участие с Киев на срещата им на върха тази седмица, това ще има " опустошителни последствия ", съобщи Агенция Франс Прес.

" Не мога да си го показва, даже не желая да приказвам за опустошителните последствия, които ще настъпят, в случай че Съветът не успее да вземе това решение ", добави той.

Кулеба посети Брюксел, с цел да взе участие в среща на външните министри на Европейски Съюз, преди срещата на върха на европейските водачи, на която би трябвало да се реши дали да се стартират публични договаряния за участие с Украйна и други страни кандидатки.

Надеждите на Украйна за публични договаряния се употребяват с необятна поддръжка в Европа, която желае да показва взаимност с Киев на фона на кръвопролитията, провокирани от съветската инвазия, само че Унгария заплаши да наложи несъгласие на всяко решение тази седмица.

" Надявам се, че европейското единение няма да бъде нарушено, тъй като това не е моментът да отслабваме поддръжката си за Украйна ", съобщи ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел, преди срещата на външните министри на блока.

27-те водачи на Европейски Съюз ще се срещнат на 14 декември, само че унгарският министър председател Виктор Орбан заплашва да блокира милиарди помощи и да забави договарянията за участие на Киев в Европейски Съюз.

Министърът на външните работи на Финландия Елина Валтонен назова позицията на Унгария " доста, доста унизителна ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР