Външният министър на сепаратисткия молдовски регион Приднестровие заяви, че там

...
Външният министър на сепаратисткия молдовски регион Приднестровие заяви, че там
Коментари Харесай

Приднестровието гледа към потенциално присъединяване към Русия?

Външният министър на сепаратисткия молдовски район Приднестровие съобщи, че там са решени да реализират самостоятелност и вероятно обединяване с Русия и че кандидатстването на Молдова за участие в Европейския съюз на процедура приключва всякаква опция за съдействие, съобщи Асошиейтед прес.

В Приднестровието, което е ситуирано сред Украйна и останалата част от Молдова, има контингент от съветски мироопазващи сили от края на сепаратистката война през 1992 година След като Русия изпрати войски в Украйна през февруари, се появиха спекулации, че Москва ще се стреми да поеме контрола и над тази територия.

През април поредност от детонации на територията с 470 000 души население докара до повишаване на напрежението.

Виталий Игнатиев, външен министър на непризнатото държавно управление, съобщи на конференция в Москва, че Приднестровието ще преследва задачите, избрани на референдума от 2006 година: " Независимо развиване на Приднестровието и следващо свободно влизане в Руската федерация.... Последващото свободно присъединение към Русия е развой, който евентуално изисква значими решения, политическа подготовка и доста други неща. Основният приоритет явно е независимостта. "

Молдова по Конституция е неутрална и заради това не е евентуален член на НАТО, само че демонстрира все по-силна западна ориентировка. През юни Европейски Съюз ѝ даде статут на кандидатка, като пълноправното участие в блока зависи от промени като справяне с корупцията и подсилване на върховенството на закона.

Получавайки статут на претендент за участие в Европейски Съюз, Молдова мина безспорен Рубикон. Това постави завършек на въпроса за построяването на политически връзки в границите на избрани общи пространства, тъй като това решение беше взето само от молдовското управление, то не беше взето групово. Освен това никой не може да приказва от наше име, разяснява Игнатиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР