Външният министър на РС Македония призова ЕС да сложи край

...
Външният министър на РС Македония призова ЕС да сложи край
Коментари Харесай

Северномакедонският външен министър в Чехия - България ни изнудва

Външният министър на районен съд Македония прикани Европейски Съюз да постави завършек на " изнудването " на страната му посредством налагане от България на нови спънки пред участието й в блока, написа Euractiv.

" Европейският развой не би трябвало да води до изнудване на никоя страна в Европа или на Западните Балкани ", съобщи външният министър Буяр Османи на онлайн конференция от Прага .

" Усилията ни за положителни връзки със съседите не бяха възнаградени ", сподели Османи, добавяйки, че разногласието с България ще има негативно влияние върху целия Балкански район .

След диалози с Османи, чешкият външен министър Томаш Петричек съобщи, че се надява да бъде реализиран компромис до края на годината .

" В рамките на Европейски Съюз се водят доста интензивни договаряния за това по какъв начин да се реализира пробив... бихме желали да реализираме компромис тази година ", сподели Петричек.

" Европейски Съюз би трябвало да резервира... статута на благонадежден сътрудник за страните, които ползват промени и извършват домашните си ", добави той.

Османи разгласи, че РСМ е подкрепяна от " 26 страни " на 27-членния блок . " Подкрепата от европейските страни е най-хубавият метод да се възобнови ентусиазмът и доверието в процеса. Подкрепата и ускоряването на процеса на интеграция е най-хубавият метод за възстановяване на връзките сред съседите ", добави той.
 Пендаровски пред Еuobserver: Не сме се събудили през 1944 с концепцията, че към този момент сме македонци
Пендаровски пред Еuobserver: Не сме се събудили през 1944 с концепцията, че към този момент сме македонци

Не било истина, че историята на районен съд. Македония е история на България, съгласно президента им
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР