Външният министър на Куба и неговият колега от Северна Корея

...
Външният министър на Куба и неговият колега от Северна Корея
Коментари Харесай

Куба и Северна Корея се зъбят на САЩ

Външният министър на Куба и неговият сътрудник от Северна Корея отхвърлиха " едностранните и случайни " претенции на Съединени американски щати , изразявайки угриженост по отношение на покачващото се напрежение на Корейския полуостров, оповестиха от кубинското външно министерство, представени от " Ройтерс ".

Северна Корея търси поддръжка на фона на невиждан напън от Съединени американски щати и интернационалната общественост да приключи нуклеарните и ракетните си стратегии, които тя реализира в прорез с резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Комунистическата страна, която не крие проектите си да създаде ракета, способна да удари континенталната част на Съединени американски щати, поддържа топли политически връзки с Куба от 1960 година, макар опозицията на острова против нуклеарните оръжия.

Някои дипломати означиха, че Куба е също по този начин една от дребното страни, които биха могли да убедят Северна Корея да се отдръпне от настоящата борба със Съединени американски щати , която заплашва да докара до война.

Външните министри, които са се срещнали в кубинската столица Хавана, са призовали за " почитание към суверенитета на народит е " и " спокойно споразумяване на разногласията ", съгласно изказване, оповестено от външното министерство на Куба.

" Те изрично отхвърлиха едностранните и случайни описи с имена , основани от американското държавно управление, които служат като основа за използването на насилствени ограничения, които опонират на интернационалното право ", се акцентира в изказването.

Американският президент Доналд Тръмп също ускори натиска върху Куба след встъпването си в служба, като стопира разведряването, подхванато от неговия предходник Барак Обама и се завърна към враждебната изразителност от времената на Студената война.

Служител на Държавния департамент на Съединени американски щати, поискал анонимност, е декларирал, че Съединени американски щати са дали да се разбере, че желаят спокойно решение на казуса с нуклеарната стратегия на Северна Корея .

" Войнственото и провокативно държание на КНДР демонстрира, че тя няма интерес да работи за спокойно решение ", изтъкнал служителят на Държавния департамент.

Куба уточни в изказването, че външните министри на Куба и Северна Корея " показаха паника по отношение на ескалацията на напрежението " на Корейския полуостров .

" Министрите разискаха съответните старания, осъществени при построяването на социализма в сходство с действителностите ", се добавя в изказването.

Куба и Северна Корея са последните страни в света, които поддържат командно-административни стопански системи от руски вид, макар че при ръководството на Раул Кастро карибската страна предприе някои дребни стъпки към по-пазарно насочения комунизъм на Китай и Виетнам.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР