Външният министър на Германия и бивш лидер на Социалдемократическата партия

...
Външният министър на Германия и бивш лидер на Социалдемократическата партия
Коментари Харесай

Министър на Меркел не иска широка коалиция след изборите


Външният министър на Германия и някогашен водач на Социалдемократическата партия (СДП) Зигмар Габриел съобщи, че е песимистичен към продължаването на ръководещата необятна коалиция сред социалистите и консервативния блок на канцлера Ангела Меркел след идните парламентарни избори в страната през септември. "Нито блока на Християндемократическия съюз/Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС), нито ние не желаеме да продължаваме необятната коалиция, само че в последна сметка това го вземат решение гласоподавателите ", сподели той в изявление за немската осведомителна организация ДПА.

По думите на Габриел за партии като ХДС, ХСС и СДП необятната коалиция не е "желан съюз ". Политическите сили имат между тях редица различия по значими въпроси като отбранителната политика, развиването на системата на опазването на здравето и други, уточни още дипломатът, съобщи БГНЕС. "Трудно мога да си показва, че ще можем да ги преодолеем ", добави той.

По-рано изявление за списание "Щерн " Габриел беше още по-категоричен, заявявайки, че след изборите консерваторите и социалистите "ще тръгнат по разнообразни пътища ". Следващите избори за Бундестаг в Германия ще се състоят на 24 септември. Според последните социологически резултати на в. "Билд ам зонтаг " рейтингът на ХДС/ХСС се е покачил с още един % до 39%. В същото време за СДП са подготвени да гласоподават 24% от гласоподавателите, което не съставлява смяна. За Лявата партия ще гласоподават 9% от интервюираните, а за Зелените и Свободната демократична партия – 8%. За дясната "Алтернатива за Германия " пък са подготвени да гласоподават 7% от гласоподавателите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР