Външният министър на Франция Жан-Ив Льо Дриан заяви днес, че

...
Външният министър на Франция Жан-Ив Льо Дриан заяви днес, че
Коментари Харесай

Иран е на година от разработването на атомна бомба

Външният министър на Франция Жан-Ив Льо Дриан съобщи през днешния ден, че Европа би трябвало да остане единна в опитите си да резервира нуклеарната договорка с Иран. В същото време той прикани Техеран да анулира решението си да не се преценява с част от условията на съглашението, съобщи Ройтерс.

"Европейците би трябвало да останат обединени по този въпрос ", сподели пред кореспонденти Льо Дриан на срещата на външните министри от Европейски Съюз в Брюксел. По думите му решението на Иран да се откаже от част от уговорките си по договорката, от която Съединени американски щати се отдръпнаха предходната година, е "лош отговор на неприятно решение ".

На идване в Брюксел за министерската среща английският външен министър Джереми Хънт сподели, че към момента има време за избавяне на съглашението, предвиждащо Иран да ограничи нуклеарните си стратегии в подмяна на облекчение на интернационалните наказания.

"Иран към момента е на година от създаването на нуклеарна бомба. Все още има известно време до крайния период, само че и дребен прозорец (от време), с цел да запазим жива договорката ", съобщи той. Въпреки че Лондон и Вашингтон са близки съдружници, Хънт изрази противоречие с метода, по който Съединени американски щати се отнесоха към нуклеарната договорка с Иран.

На срещата си през днешния ден външните министри на страните от Европейски Съюз ще търсят способи за понижаване на напрежението сред Иран и Съединени американски щати, както и за започване на разговор, който да избави съглашението от 2015 година, отбелязва Ройтерс.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР