Външният министър на Дмитро Кулеба приветства президента на САЩ Джо

...
Външният министър на Дмитро Кулеба приветства президента на САЩ Джо
Коментари Харесай

Киев: След срещата на Байдън и Путин е време Русия да се изтегли от Украйна

Външният министър на Дмитро Кулеба приветства президента на Съединени американски щати Джо Байдън за твърдите му послания към Владимир Путин на срещата им тази седмица и сподели, че е време Русия да бъде накарана да се изтегли от Украйна, съобщи Ройтерс, представена от.

В тази първа реакция от почитан представител на Киев за вчерашната среща в Женева сред Байдън и Путин украинският върховен посланик съобщи, че срещата на върха е посочила, че " Америка се е върнала и в този момент е време Русия да бъде накарана да се изтегли от Украйна ". Кулеба акцентира, че договарянията в женевската вила не са тормозили Киев и напомни, че Русия няма право на несъгласие за приемането на Украйна в НАТО. Украинското държавно управление се притесняваше, че Байдън и Путин може да реализират договорка за Украйна, като я оставят настрана от договарянията.
 Зеленски с ново обвиняване към Москва и апел към НАТО Зеленски с ново обвиняване към Москва и апел към НАТО
Украинският президент Владимир Зеленски съобщи в понеделник, че неговата раздрана от спорове страна потвърждава " всеки ден ", че е подготвена...

По-рано тази седмица президентът Зеленски сподели пред Ройтерс, че е получил уверения от Байдън, че Украйна няма да бъде употребена като разменна монета. Същевременно той изрази " лек песимизъм " дали срещата на президентите на Съединени американски щати и Русия ще е от изгода за Украйна. През 2014 година Русия завладя и анексира украинската област Крим и от този момент поддържа проруските сепаратисти в Източна Украйна. Това бе един от факторите, обтегнали връзките сред Русия и Запада през последните години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР