Външният министър Ели Коен каза днес, че Израел е отзовал

...
Външният министър Ели Коен каза днес, че Израел е отзовал
Коментари Харесай

Израелският външен министър: Дипломатите в Турция са отзовани

Външният министър Ели Коен сподели през днешния ден, че Израел е отзовал някои от своите дипломатически пратеници в Турция поради " тежки изказвания ", направени от Анкара, съобщи Ройтерс.

 

„ Предвид тежките изказвания, идващи от Турция, разпоредих връщането на дипломатическите представители там, с цел да бъде осъществена преоценка на връзките сред Израел и Турция ", уточни Коен в обява в „ Екс “.

 

Израелският първи посланик не даде повече детайлности.

 

Израелското посолство в Турция по едно и също време с това разгласява на страницата си в обществената мрежа „ Екс “ изображение с надпис на турски: „ Хамас “ е терористична организация “.

 

Това беше предшествано от днешната тирада на турския президент Реджеп Ердоган на всеобщ протест в поддръжка на палестинците, проведен в Истанбул на летище „ Ататюрк “. Пред събралите се Ердоган сподели, че Анкара ще „ разгласи Израел за военнопрестъпник “ и ще направи това пред цялата интернационална общественост в светлината на влошаващия се палестинско-израелски спор. Ердоган назова Израел окупатор и изрази мнението, че палестинското придвижване „ Хамас “ не е терористична организация.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР