Външният министър Екатерина Захариева определи като безобразен езика на омразата

...
Външният министър Екатерина Захариева определи като безобразен езика на омразата
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Балкански сексизъм няма място в ЕС |

Външният министър Екатерина Захариева дефинира като възмутителен езика на омразата в Северна Македония в изявление за предаването " Здравей, България ".

„ Заев знае от доста от дълго време къде страната е нарушила Договора за добросъседство, имаме междуправителствена комисия ”, сподели министърът.

По думите ѝ неведнъж публично е сигнализирано и за нарушавания, административни спънки и език на омразата.

„ Повече от година и половина нямаме отговор за стратегия за просвета, обучение и спорт. Едва в този момент взеха решение да отговорят на предлагането на Министерството на защитата за това България да им помогне в защитата на въздушното пространство. Прекратиха работата в нарушаване на контракта на историческата комисия. Аз, като жена, се отвращавам на техния език и сексизъм. Балкански сексизъм няма място в Европейския съюз ”, безапелационна е Захариева.

Помолена да цитира част от обидите, тя отговори: " Те са вулгарни, аз не желаят да ги изтъквам ". Но уточни, че един от последните хора, приказвал с подобен език, е шефът на осведомителната организация на Македония. В различен случай българите са наречени " татар монголци ". 

Външният министър изясни, че не приема изразите персонално, а е срещу сходен език по отношение на българските дами. Тя изясни, че от западната ни съседка са реагирали едвам през вчерашния ден, макар че са имали сигнали от българска страна.

„ Това е главната причина да не кажем „ да ” сега. Когато 30 години ти освен толерираш, само че и стимулираш държавна политика, учредена на ненавист против българския народ и България, няма по какъв начин да си подготвен за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз. Това опонира на европейските полезности. Това е нашият мотив ”, заяви Захариева.

Тя описа и за случай, в който консултант в Министерството на защитата на Северна Македония, който предложил неуместни точки в декларация. Според външния ни министър най-фрапиращата концепция било жители с българско съзнание да бъдат репатрирани у нас.

Захариева разяснява и случая в Пловдив, при който двама мъже починаха, до момента в който чакат да бъдат признати в болница. Тя дефинира фрагментите като безобразни и изрази убеденост, че здравният министър ще се заеме с този случай. 

„ Мерките са значими, само че е значимо и да се съблюдават. Мисля, че всичко допустимо, с цел да са постоянни ограниченията, да има медикаменти и да се обезпечат кревати, е направено. Каквито и ограничения да взимаме, в случай че се събираме с близки, нямат смисъл. Много е значимо да съблюдаваме обществена отдалеченост ”, сподели Захариева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР