Външният министър Аналена Бербок заяви и че Германия е привикала

...
Външният министър Аналена Бербок заяви и че Германия е привикала
Коментари Харесай

В Иран осъдиха германец на смърт, гонят ирански дипломати от Берлин

Външният министър Аналена Бербок съобщи и че Германия е привикала иранския краткотраен шарже д`афер по въпроса: " Той беше осведомен, че не одобряваме всеобщото нарушение на правата на немски жител ".

" Призоваваме Иран да анулира смъртната присъда на Джамшид Шармахд и да му обезпечи обективен развой на обжалване, учреден на върховенството на закона ", настоя тя.

Вчера осведомителната организация " Мизан " заяви, че Шармахд, който има немско и иранско жител, е наказан на гибел по обвинявания в " корупция на земята ".

Иран упреква Шармахд, който също има жителство в Съединени американски щати, че оглавява промонархическа формация, упрекната за гибелен атентат през 2008 година и за която се допуска, че възнамерява и други терористични офанзиви в страната.

Вчера Бербок назова присъдата " безусловно неприемлива " и съобщи, че на Шармахд е бил отхвърлен обективен развой, а на министерството е бил отхвърлен консулски достъп.

Напрежението сред Иран и Запада се ускори през последните месеци и остави на назад във времето напъните за обновяване на договарянията за нуклеарната договорка на Техеран.

Германия поддържа глобите на Европейския съюз против Иран поради репресиите му против протестиращите в страната.

Европейски Съюз има намерение да разшири наказателните ограничения и да включи ирански участници във войната на Русия против Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР