Външните министри от ЕС ще обсъдят днес в Люксембург призива

...
Външните министри от ЕС ще обсъдят днес в Люксембург призива
Коментари Харесай

Външните министри от ЕС ще обсъдят призива за хуманитарно спиране на огъня между Израел и Хамас

Външните министри от Европейски Съюз ще обсъдят през днешния ден в Люксембург апела на Организация на обединените нации за филантропично прекъсване на огъня сред Израел и " Хамас ", заяви европейският висш представител по външната политика и сигурността.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 638
Ракетните набези от Газа би трябвало да престанат, заложниците би трябвало да бъдат освободени, това е стъпка към усмиряване, би трябвало да стартираме да мислим по какъв начин да възстановим политическия развой, настоя той. Най-важното е да призовем филантропичната помощ да доближи Газа, съобщи Борел. Той означи, че към този момент са били пропуснати няколко десетки камиона, само че посочи, че когато няма война, дневно там идват стотина товара. Египет е подготвен да пропусне всички камиони, разясни висшият представител.

Важно е да се обезпечи гориво, с цел да се създава сила, другояче няма вода и ток, по този начин лечебните заведения съвсем не могат да работят. Трябва да се направи нужното за възобновяване на снабдяването с ток и вода, прикани Борел.

Великите сили не помниха палестинския въпрос. Изразяваме мощна поддръжка за Израел, само че следва да отчитаме убийството на почтени палестинци. Трябва да показваме идентична угриженост за всеки погубен граждански, заключи той. 

Борел посочи, че през днешния ден външните министри от Европейски Съюз ще обсъдят също войната в Украйна и събитията в Нагорни Карабах.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР