Външните министри на страните от Персийския залив, Египет, Йордания и

...
Външните министри на страните от Персийския залив, Египет, Йордания и
Коментари Харесай

Арабската лига не възобновява членството на Сирия

Външните министри на страните от Персийския залив, Египет, Йордания и Ирак не са взели дефинитивно решение за възобновяването на пълноправното участие на Сирия в Арабската лига (ЛАС). Това следва от заключителното изказване на участниците в срещата в Джеда, публикувано от Саудитската прес организация, на която се базират медиите. В изказването се споделя, че външните министри " размениха отзиви по отношение на напъните за реализиране на политическо решение, което ще преодолее следствията от сирийската рецесия, ще резервира единството, сигурността, стабилността и арабската еднаквост на Сирия и ще я върне в арабското лоно ".

Но въпросът за възобновяване на участието на Сирия в Арабската лига, който беше предмет на срещата на министрите, въобще не се загатва в документа.

Срещата акцентира, че „ политическото решение е единственият метод за разрешаване на сирийската рецесия “, а участниците й се съгласиха също за нуждата от усилване на консултациите сред страните от арабския свят за основаване на механизми, които да оказват помощ за нормализиране на обстановката в страната.

В изказването се показва значимостта на битката против тероризма и поддържането на надзор върху територията на Сирия от държавните институции. Освен това участниците в срещата приканиха за основаване на нужните условия за доставка на филантропична помощ до всички райони на страната, както и за завръщането на сирийските бежанци и вътрешно разселените лица по домовете им. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР