Външните министри на страните членки на ЕС са предложили да

...
Външните министри на страните членки на ЕС са предложили да
Коментари Харесай

Страните от ЕС искат разширени санкции срещу Иран заради Израел

Външните министри на страните членки на Европейски Съюз са предложили да бъдат разширени глобите против Иран поради офанзивата с дронове и ракети против Израел през уикенда.

Това заяви висшият представител на Съюза за външната политика Жозеп Борел. Той приказва след ексклузивен неофициален Съвет „ Външни работи “, който се организира по видеовръзка. България бе показана от непрекъснатия секретар на външното министерство Иван Кондов.

Министрите разговаряха в навечерието на специфичния Европейски съвет през днешния ден и на следващия ден, където въпросът също ще се разисква.

Идеята е да бъде уголемен в две направления санкционният режим за дроновете, обвързван с Иран и Русия. Първата е в него да се включат и ограничаващи ограничения за доставка и на ракети, сподели Борел и разясни.

„ За момента въобще няма доказателства, че Иран доставя ракети на Русия, с цел да нападна Украйна. Но ние можем да разтеглим този режим, с цел да включим тази опция “, разясни той.

Втората посока включва наказания за доставките на оръжия от Иран към неговите съдружници в Близкия изток, добави посланик номер 1 на Европейски Съюз.

„ Това са хора, които употребяват този тип оръжия, от границата на Ливан, в Йемен, Ирак, Сирия и където и да било. Съгласен съм със страните членки и изпратих предложенията на Европейската работа за външна активност (ЕСВД), с цел да работи по тях, и след това те да се обсъдят на идващото съвещание на министрите на външните работи в понеделник “, сподели още Борел.

Някои страни от Европейски Съюз са поискали санкционен режим против тези, които доставят на Иран съставни елементи за безпилотни летателни апарати, добави висшият представител и напомни. Той напомни, че по въпроса има правилник, признат от страните членки (Съвета) на Европейски Съюз през юли предходната 2003 година, който е допустимо да бъде уголемен.

Отново е имало искане да се глоби и Корпусът на гвардейците на Ислямската гражданска война (КГИР). Както и преди година, Борел посочи, че за това е належащо решение най-малко на една страна членка на Европейски Съюз, с който страна от Общността, с която КГИР да бъде разгласен за терористична организация.

В понеделник ще има така наречен джъмбо съвет в Люксембург, като дружно ще заседават министрите на външните работи и на защитата от страните от Европейски Съюз в наличието на сътрудниците от Съвета за съдействие в Персийския залив.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР