Външните министри на Германия и на Русия - Зигмар Габриел

...
Външните министри на Германия и на Русия - Зигмар Габриел
Коментари Харесай

Габриел и Лавров в спор за Сирия и Украйна

Външните министри на Германия и на Русия - Зигмар Габриел и Сергей Лавров, влязоха в обществен спор за Украйна и Сирия, предава Дойче веле.

Двамата се срещнаха в съветския Краснодар при откриването на 14-ата конференция на побратимените градове, само че при диалозите им бяха наранени и двете конфликтни зони на интернационалната сцена.

В коментар за изказването на Съединени американски щати, че сирийският президент Башар Асад приготвя нова химическа офанзива Лавров упрекна Вашингтон, че " предизвика и основава мотиви за удари против сирийската държавна войска ". Той дефинира изнесената информация като " нечиста сделка с мними разследващи данни, които са секретни и не трябва да се демонстрират на никого ".

От своя страна Зигмар Габриел укори Лавров в опит да показа държавното управление на Асад като " миролюбив режим ".

" Президентът Асад оглавява режим, който подлага на мъчения хиляди хора. Сигурен съм, че за сирийските военни не съставлява усложнение да употребят химическо оръжие против съперниците на Асад. " - разяснява немският външен министър.

Във връзка с украинския спор той прикани примирието да не се лимитира единствено по време на селскостопанските действия.

" Ако следваме здравия разсъдък, няма по какъв начин да разбираем за какво примирието да не може да бъде продължено и след прибирането на реколтата. " - сподели още Габриел, като изрази вяра за обновяване на нормандския формат.

Лавров репликира, че всички нови начинания за омиротворяване на обстановката в Донбас са " от лукавия ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР