Външните министри на ЕС приеха на срещата си днес в

...
Външните министри на ЕС приеха на срещата си днес в
Коментари Харесай

Външните министри от ЕС подкрепиха ударите в Сирия

Външните министри на Европейски Съюз одобриха на срещата си през днешния ден в Люксембург обща позиция за Сирия, в която поддържат ударите на Съединени американски щати, Франция и Англия по цели на режима в Дамаск.
В документа се показва, че сирийският режим носи главната отговорност за пагубното филантропично състояние в страната и за страданията на сирийския народ, отбелязва БНР.

Министрите изрично осъждат химическата офанзива в град Дума и я дефинират като съществено нарушаване на интернационалните правни правила. Те правят оценка целенасочените американски, френски и английски удари по места, произвеждащи химически оръжия в Сирия, като „ характерни ограничения, подхванати с единствената цел да се предотврати по-нататъшната приложимост на химически оръжия и субстанции от страна на сирийския режим, с цел да избива личния си народ “.

Преди съвещанието Щефен Зайберт - представител на немския канцлер Ангела Меркел, разгласи, че съгласно Берлин сирийският президент Башар Асад би трябвало да бъде заменен в края на преходния кротичък развой, само че в кратковременен проект това е невероятно.

Външният министър на Германия Хайко Маас се разгласи за обновяване на разговора с Москва. „ Независимо дали ни хареса, или не, без Русия сирийският спор не може да бъде решен. Решението на спора е в ръцете на всички, които имат въздействие в района. Едва ли някой може да си показа, че човек, който употребява химическо оръжие против личното си население, може да е част от решението “, сподели Маас.

Тази позиция се споделя и от външния министър на Люксембург Жан Аселборн: „ Убеден съм, че Русия също желае да излезе от това тресавище. Затова ние - Европейски Съюз, би трябвало да стиснем зъби и да се върнем към естествен, рационален разговор с Русия. Само по този начин ще се приближим към разрешаването на сирийския спор “.

Европейският съюз е „ обединен в доста значим миг “, в който би трябвало да предотврати използването на химическо оръжие, разяснява френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан.

На срещата си в Люксембург министрите жигосаха единомислещо и офанзивата, провеждана от Асад с съветска помощ против бунтовниците, и приканиха за неотложно помирение в Сирия. Те дадоха да се разбере, че Европейски Съюз съюз ще обмисли спомагателни наказания против сирийския режим, само че не и против съветския му съдружник. Съединените щати огласиха проекти за спомагателни наказания против Москва по-рано през днешния ден.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР