Външните министри на България и Северна Македония посетиха пострадалия във

...
Външните министри на България и Северна Македония посетиха пострадалия във
Коментари Харесай

Продължават заплахите към Християн Пендиков в интернет

Външните министри на България и Северна Македония посетиха потърпевшия във ВМА
Задълбочаване на езика на омразата

Пребитият в Охрид Християн Пендиков продължава да получава закани по интернет. Това разгласи пред публицисти министърът на външните работи Николай Милков, който дружно с сътрудника си от Северна Македония Буяр Османи посетиха във ВМА.

“Казваме “Не! ” на възраждането на тези черни обичаи, които се свързват исторически с Македония - на палежи, стрелби, на принуждение над хора. Такива неща нямат място в Европа. България няма да отстъпи от отбраната на правата на нашата общественост, които са хора с достолепие ”, съобщи Милков.

Пендиков, който е секретар на организацията “Цар Борис III ” в Охрид, пострада тежко след физическо нахлуване и побой на 19 януари. Заподозреният за нападението Илия Спаески е задържан за 30 дни. Все още се водят процесуални дейности за другите двама, участвали на побоя.

“Ще уведомим комисаря по човешките права към Съвета на Европа ”, съобщи по случая и вицепрезидентът Илияна Йотова.

“Оттук нататък ние доста деликатно ще бдим за всички сходни случаи, за държанието на македонските управляващи, за продължение на задълбочаването на езика на омразата и безусловно навреме ще бъдат известени всички европейски институции за това ”, сподели вицепрезидентът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР