Външните министри на Австралия и Нова Зеландия излязоха със съвместно

...
Външните министри на Австралия и Нова Зеландия излязоха със съвместно
Коментари Харесай

Австралия и Нова Зеландия одобряват санкциите, наложени от няколко страни срещу Китай

Външните министри на Австралия и Нова Зеландия излязоха със взаимно изказване, акцентирайки, че одобряват  , наложени от Обединеното кралство, страните от Европейския съюз (ЕС), Канада и Съединени американски щати против длъжностни лица и една китайска организация, забъркани в хипотетични нарушавания на правата на индивида . В изявлението се акцентира, че " държавните управления на Австралия и Нова Зеландия показват сериозна угриженост " по отношение на ситуацията на етническите уйгури и други мюсюлмански малцинства в Синдзян, написа ТАСС.
Припомняме, че " наказания против редица китайски чиновници и една организация бяха наложени от Обединеното кралство, 27 страни от Европейски Съюз, Канада и Съединени американски щати " за преследването на уйгурското мюсюлманско малцинство в Синдзян " . През август 2018 година представители на висшия комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида пък оповестиха, че са получили информация, че до 1 000 000 уйгури, представляващи едно от най-големите национални малцинства в Китай, могат да бъдат нелегално арестувани в поправителни лагери.
 Жозеп Борел: Ответните наказания на Китай са неприемливи Жозеп Борел: Ответните наказания на Китай са неприемливи
Ответните наказания на Китай поради наложените по-рано през днешния ден наказания от Европейски Съюз са неприемливи. Това съобщи висшият представител на Европейски Съюз по вън...
Китайските управляващи неведнъж отхвърлят ​​информация за съществуването на огромна мрежа от наказателни дейности в Синдзян, като настояват, че в района има центрове за обучение и професионално образование, в които се държат хора, попаднали под въздействието на тероризма и екстремизма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР