Външната министърка Теодора Генчовска на свой ред разкритикува руската посланичка

...
Външната министърка Теодора Генчовска на свой ред разкритикува руската посланичка
Коментари Харесай

Генчовска: Изявленията на г-жа Митрофанова са вмешателство във вътрешната ни политика

Външната министърка Теодора Генчовска на собствен ред разкритикува съветската посланичка Елеонора Митрофанова, откакто това към този момент направи и министър председателят Кирил Петков.

" Последните изказвания на госпожа Митрофанова са вмешателство във вътрешната политика на страната ", възмути се Теодора Генчовска.

Но разясни, че по време на държавното съвещание " за нея не е обсъждано нищо " като ответна реакция от българските управляващи, само това, което е споделила по адрес на нашата страна.

" Народът на България не поддържа нито реториката, нито дейностите на своето държавно управление във връзка с специфичната интервенция в Украйна ", сподели преди ден Митрофанова в ефира на тв канала " Россия 24 ". И дефинира изгонването на следващите съветски дипломати като извънредно неприветлив акт на страната ни, който ще има своите последици.

Теодора Генчовска направи мненията след чуването й пред депутатите от комисията по външна политика, в чието съвещание информация по обстановката в Украйна даде и министърът на защитата Драгомир Заков.

Заков успокои, че за България няма заплаха пред националната сигурност, само че защото военните дейности се водят доста близо, съществуват опасности.

" Правителството взима всички ограничения България да е добре предпазена - както наши национални ограничения, по този начин и такива с наши съдружници. Знаете, че сега имаме съюзнически сили на българска територия. Ще има и други съдружници, които ще ни оказват помощ. Ще запълваме тези неналичия на качества, които имаме, тъй че България ще продължи да бъде добре предпазена ", успокои военният министър.

Той подсети, че няма пълномощията самичък да взема решение за даване на военна помощ за Украйна.

" Това би трябвало да е решение на доста по-високо равнище ", добави Заков.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР