Ванко, както с любов го наричат мнозина, имал нещастието да

...
Ванко, както с любов го наричат мнозина, имал нещастието да
Коментари Харесай

Млад варненец в инвалидна количка търпи несгоди в Инфекциозна клиника


Ванко, както с обич го назовават мнозина, имал " нещастието " да попадне в инфекциозна клиника във Варна след затруднения от грип в разгара на нервността към ковид. 

" Приеха ме в петък в Инфекциозно поделение към УМБАЛ " Св. Марина " поради тежък бронхит. Първоначално ме настаниха на първия етаж в двойна стая поради придружителя ми. Там имаше хигиеничен възел само че доста тясна врата, през която аз не мога да мина с количката. Когато обаче дойде пациентът с ковид, първия за Варна, изместиха всички от етажа на втория етаж. След като ме изместиха обаче сестрата не ми постави антибиотиците в банката, а пусна единствено някакъв физиологичен разтвор, от което абоката ми се запуши. Чаках два часа и половина да пристигна сестрата да ми го смени. Дойде сестрата от втората промяна чак, и то когато вдигнахме скандал. Очевидно е, че не доближава личен състав, само че пациентите нямат виновност за това.

Огромен проблем за човек в моето състояние се оказва, че в стаите няма баня и тоалетна. Искам да подчертая, че като цяло в болничното заведение работи прелестен екип от експерти, всички те бяха доста деликатни и благи с мен. Сложиха ме и във вип стаята на третия етаж. Там останах към два часа, откакто в клиниката бе признато детенце с варицела и рабира се, трябваше да отстъпя стаята на детето, с цел да го изолираме от останалите случаи и да подсигуряваме неговата сигурост. 

За всички останали пациенти, които са по останалите стаи, разновидността е да употребяват общ хигиеничен възел на етажа, който е в окаяно положение и се употребява с гадност от здрави хора, а за хора в моето състояние се оказва мъчно тестване да се оправя с тези условия.

След като кашлям свиреп към този момент пет дни се постановяваше да отида на рентген. Пратиха ми лека кола. За мен обаче е невероятно да употребявам сходен транспорт поради положението ми, всяко прегъване на краката ми ми коства свиреп болки.

Микробусите за хората в неравностойно състояние не можел да ме предвижи, тъй като сме под карантина в болничното заведение, а колата за спешна помощ към клиниката дочух, че била със спукана гума. Та, откакто обясних, че не поради каприз, а чисто физически ми е невероятно да употребявам лекия автомобил за превозване до рентгена, ме накараха да подпиша документ за отвод от рентген. Да, обаче аз не се отхвърлям, упорствам да бъде открито решение да бъда прегледан, без значение дали ще употребяват мобилния рентген или ще изпратят кола за спешна помощ.

Няма да подпиша отвод, откакто съм мощно обезпокоен за здравето си и желая да се организира това проучване. Трябва да се вземат ограничения и да има обикновени условия за хора в моето състояние, изключително поради напрегнатата ситуация към новият рисков вирус и евентуалната опасност както за здравите, по този начин и за хората в неравностойно състояние като мен. Искам да пожелая здраве на медиците, които макар ужасните условия се борят за всеки човешки живот, както и здраве за всички хора и нека не им се постанова да стигат до лечебни заведения ", разяснява Иван Цветанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР