Ванина Вецина е водач на листата на коалиция Продължаваме Промяната

...
Ванина Вецина е водач на листата на коалиция Продължаваме Промяната
Коментари Харесай

Млада бизнес дама води листата на коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България“ в Монтана

Ванина Вецина е лидер на листата на коалиция „ Продължаваме Промяната – Демократична България в 12 МИР. Родена е в Берковица и цени родния си край, фамилията и традициите. 
Ванина Вецина приключва Висшия институт по архитектура и строителство, само че не стопира да учи и прави втора магистратура в Софийския университет със компетентност „ Европейска обществена администрация ”. По-късно специализира „ Международни връзки и бизнес ” в УНСС. 
С към този момент насъбран опит тя се причислява към фамилния бизнес в региона на строителството и парцелите и сполучливо го ръководи. До 2022 година е ръководител на Контролния съвет на Камарата на самостоятелните оценители в България и член на комитета на приетите европейски оценители при оценката на недвижими парцели REV в Камарата на професионалните оценители. Независимо от сполучливия си бизнес в София, Ванина Вецина управлява и фамилния хотел, основан от родителите ѝ в Берковица.
Към „ Продължаваме Промяната “ се причислява през 2021 година, тъй като откровено има вяра, че Северозападът има голям капацитет и с опита си може да помогне за неговото развиване. Само за 7 месеца като регионален шеф на Монтана през 2022 година, Вецина съумява да задвижи решаването на проблеми във водния и пътния бранш, както и да сезира институциите по отношение на ремонта на язовир „ Огоста “. Още при започване на мандата си отива персонално във всяка една от 11-те общини и на място се среща с проблемите, като приказва с локалните хора.
Обратната връзка, познаването на тематиките от първа ръка и директният контакт дефинират и предизборната акция на Вецина и сътрудниците ѝ от листата на ПП-ДБ в област Монтана. „ Отмина времето на страха и партийните събрания под строй в читалището или на манифестации със флагове по площадите. На хората им омръзна от лозунги и непрекъснато повтарящи се кухи изречения, те чакат логичен разговор, а не монолози “, споделя Вецина.
Кандидатите за народни представители от ПП-ДБ организират свое изследване за целите на хората от региона и при всяка среща по общини питат хората кои са първите три неща, които желаят да се трансформират в тяхното обитаемо място и в техния край. Те ще обобщят резултатите и ще предложат съответни решения, тъй като ИМА КАК животът в Северозапада да стане по-добър.
На изборите на втори октомври можете да подкрепите Ванина Вецина с №12 в бюлетината и преференция 101.

Ето кои са останалите претенденти за народни представители на ПП-ДБ в 12 МИР – Монтана:

2. Вторият претендент в листата на обединяване ПП-ДБ за област Монтана Недялко Томов е роден и приключва междинното си обучение във Вършец и в никакъв случай не прекъсва връзката с родния град и региона. Има бакалавърска тапия по стопанска система и магистратура по обществени финанси от Университета за национално и международно стопанство. Работи като началник екип в българска софтуерна компания. Зад гърба си има редица сполучливо приключени планове както в частния, по този начин и в обществения бранш. Общински консултант е в община Вършец.
“Включвам се в изборите като претендент от страна на коалиция Политическа партия – Демократична България, тъй като имам вяра, че обществото има потребност от приноса на всички нас - самостоятелни, честни, поредни, сполучливи в своите инициативи, подготвени да работят за района. Бъдете част от борбата за реализиране на публичните цели! “, приканва Томов. Той счита за задача на своето потомство да продължи започнатото от неговите родители. 

3. Третият претендент в листата на обединяване ПП-ДБ за област Монтана Теодор Антонов е икономист. Председател е на общинския съвет в Медковец, на неправителствената организация „ Агенция за районно развиване 2015 “, на публичния съвет към СУ " Отец Паисий " в с. Медковец, както и на младежката организация на „ Зелено придвижване “ в област Монтана.
Като претендент за депутат от област Монтана, Теодор Антонов желае да подкрепи държавните и локалните структури да реализират екологичните цели, заложени в програмата на " Зелено придвижване ". Той ще работи интензивно и за основаването на дейно законодателство за битка с корупцията. 

4. Четвъртият претендент в листата на обединяване ПП-ДБ за област Монтана Петьо Петков е от Берковица, където приключва междинното си обучение. Има тапия по обществено и застрахователно дело от Стопанската академия „ Д.А. Ценов “ в Свищов. Специализира Международни стопански връзки и бизнес в Университета за национално и международно стопанство в София. Работи като финансист в компания за хостинг услуги. 
„ Обичам родния си край и в този момент е моментът да допринеса за развиването му. Познавам проблемите и преимуществата в региона и знам, че с моя опит и сила ще оказа помощ Северозападът да стане привлекателно място за живеене “, споделя Петков. 

5. Петият претендент в листата на обединяване ПП-ДБ за област Монтана Димитър Димитров е магистър–фармацевт с дълготраен опит в региона на лекарствената политика и фармацевтичния пазар . Роден в Монтана, там е работил и през първите години от професионалния си стаж. Бивш  изпълнителен шеф на огромна верига аптеки, търговски шеф на фармацевтични сдружения, член на Комисията по бистрота и Комисията по позитивния лекарствен лист  към Министерство на здравеопазването. В момента се занимава с търговия на дребно с лекарствени артикули.
„ Липсата на съответен обществен превоз и съгласуваност с по-голям град е огромен проблем за хората в обезлюдяващите се обитаеми места в област Монтана, което затруднява и снабдяването им с медикаменти. Необходими са законодателни промени за обезпечаване на достъп до медицински грижи и медикаменти на всички места в страната, в това число в дребните села “, счита Димитров.  Той има и съответни оферти: „ Облекчени условия за откриване на филиали на аптеки - така наречен мобилни аптеки, за селата без фармацевтична помощ. Друг вид е разкриването на пунктове за събиране на предписания за обещано обитаемо място или за обслужване на дадена община, като авансово се прецизира нужният набор от медикаменти. “

6. Шестият претендент в листата на обединяване ПП-ДБ за област Монтана Владислав Петров е роден в Берковица. Израснал е и живее в с. Бързия. Възпитаник е на Финансово-стопанската професионална гимназия „ Васил Левски ” в Монтана, компетентност банково дело. Завършва „ Икономика на защитата и сигурността “ в Университета за национално и международно стопанство, специалист е по цифров маркетинг.  
“Успях да стигна до 16 страни, видях резултатите от другите типове политики и знам по кой път би трябвало да поеме България - пътя на смяната към Европа “, уверен е Владислав Петров. 

7. Седмият претендент в листата на обединяване ПП-ДБ за област Монтана - Михаил Иванов, е на 44 години, роден е и живее в Лом. Завършил е ”Маркетинг и Мениджмънт “ в УНСС -София. Има над 15 години стаж в региона на персоналните финанси, директни вложения и банково дело. Ръководил е планове, свързани с директни финансови вложения в България и Кипър. Владее гръцки и британски език.
Личната идея на Михаил Иванов е всичко да се прави транспарантно и след разискване с жителите. Той ще работи за по-добро и налично за всички опазване на здравето, за европейска инфраструктура, развиване на туризма и запазване на околната среда. 

8. Осмият претендент в листата на обединяване ПП-ДБ за област Монтана Мирела Андреева е приключила право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Понастоящем е докторант и учител по криминалистика. Преминала е следдипломно образование за дейно правораздаване по отношение на закононарушенията от ненавист към Съвета на Европа. Участвала е в правни изследвания по самодейност на Хагския институт за нововъведения в правото по отношение на проблеми в страни от третия свят като Кения, Танзания, Мали и други и за потребление на новаторски способи за обезпечаване на достъп до правораздаване. Мирела Андреева е била част от сравнително-правни разбори на европейското законодателство с оглед съответни оферти за законодателни промени, по-конкретно в уредбата на адвокатурата, както и в областта на здравното ни законодателство.
„ Моята фантазия е България да се утвърди като правова страна със обективна правосъдна система. Искам да пребивавам и работя в страна, в която цар е не произволът, а законът, не конкуренцията за пране на пари, а тази за търсене на правдивост и тъждество. Не мога да понасям моята България да е пречупена от беднотия и корупция, пропила целия обществен живот “, споделя Мирела Андреева. В обединението ПП-ДБ тя вижда политическата опция за реализацията на нейната фантазия. 

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР