Вандалските прояви продължиха. Запален бе полицейски бус и това ни

...
Вандалските прояви продължиха. Запален бе полицейски бус и това ни
Коментари Харесай

Ексклузивно в “Разкрития”! Министър Калин Стоянов пред вътрешната комисия в парламента: Ако не си бяхме свършили работата, последствията от протеста щяха да са много по-тежки! (ПЪЛЕН ЗАПИС ОТ КОМИСИЯТА!)

Вандалските прояви продължиха. Запален бе полицейски бус и това ни принуди да изтласкаме протестиращите към Спортната палата, с цел да избегнем увреждането на социална и частна благосъстоятелност. Тогава разбрахме, че лицето, което е запалило полицейския бус, е влезнал в заведението в Министерството на спорта. Това е повода наши чиновници да влязат в бара и да го задържат. Нещата се случиха доста бързо. Факт е, че нашите чиновници не трябваше да работят по този начин в заведението. Те към този момент са открити. Срещу лицето, запалило полицейския бус, към този момент е формирано досъдебно произвеждане.

 

Равносметката от извършената интервенция е –задържани са 38 лица, 33 служители на реда са ранени, има и 19 ранени жители. Вчера оповестиха, че са открити чиновници на Министерство на вътрешните работи, които най-вероятно са надвишили правата си. Към момента разполагаме с безапелационни данни за три такива лица и те са отстранени от служба. Имаме още такива данни за трима или четирима чиновници, само че инспекцията към момента продължава. Ако се откри тяхната виновност, те ще понесат неотложно своята отговорност ", разкри гл. комисар Николов.

 

" От Столична община не желаеха никакво координиране на митинга с нас. Ние сме длъжни да осигурим защита, даже и кметът да не съгласува даден митинг с нас. Ние взехме решение да обезпечим това мероприятие на база данните, че ще участват сред четири и шест хиляди души. Разбира се ние до момента не сме охранявали четири хиляди футболни фена с толкоз служители на реда, само че имахме информация, че протестиращите ще изразят своя яд към управлението на БФС. Нямахме преписка със Столична община с цел да се разберем и кофите за отпадък в региона на митинга да бъдат изпразнени авансово ", добави шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

 

" Да, имаше присъединяване на чиновници отвън тези от Столична дирекция на вътрешните работи. Всички чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи и жандармерията бяха инструктирани, като в следствие те са предали инструктажа на придадените сили от провинцията. В началото на митинга всички чиновници бяха с идентификационни номера. Предполагам, че в следствие, когато митингът ескалира, част от полициите облякоха униформите вид " робокоп " и това е довело да прикриването на обозначителните знаци ", отговори началникът на Столична дирекция на вътрешните работи гл. комисар Николов.

 

" Със сигурност имаше опасност за нашите чиновници и за мирните жители. Ако не бяха нашите дейности, можеше да стане ужасно, изключително в случай че протестиращите бяха нахлули в министерството на спорта. Безпрецедентното е, че почитателите на всички футболни тимове се оповестиха за кротичък митинг, само че всички видяхте какво стана. Имаше действителна опасност за жителите на София, за унгарските почитатели и за чиновниците на Министерство на вътрешните работи ", сподели министър Стоянов.

 

“Нашата задача е да защитим жителите и нашите чиновници. Имаше сериозна заплаха този протест да прерасне в нещо доста по-голямо. Можеше да има човешки жертви. Нашите чиновници си свършиха съвършено работата. Категорично се противопоставяме на превишаването на полицейските права ", отговори на въпрос основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

" Реагирахме доста бързо на сигналите за полицейско принуждение. Искам да ви уверя, че всички, които са надвишили своите пълномощия, ще понесат своите санкции. Това към този момент се случва. Искам да изясня, че инспекцията, която съм разпоредил, се отнася и за професионалното висше управление на Министерство на вътрешните работи. Ако там също има пропуски, отговорните ще си понесат отговорността. Ако продължаваме с тези рецензии към полицейските чиновници, скоро мъчно ще намерим фрагменти ", безапелационен бе основният секретар на МВP.

 

Какво още споделиха министър Стоянов, основният секретар, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи, както и какво ги питаха депутатите, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, извънредно в “Свободно слово ”.

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР