Вандалските действия са най-големият проблем на общинското звено „Озеленяване и

...
Вандалските действия са най-големият проблем на общинското звено „Озеленяване и
Коментари Харесай

Вандали нанасят щети за десетки хиляди на детските площадки в Стара Загора

Вандалските дейности са най-големият проблем на общинското звено „ Озеленяване и комунални дейности” (ОКД) в Стара Загора.
През 2018 година към звеното е образувана група, която се грижи освен за положителния тип, само че и за сигурността на оборудванията за отдих и спорт, прави постоянни огледи из града и се отзовава по сигнали на жители. Според 5-членния екип най-честите проблеми са счупени от вандали малки врати на детски площадки, оградни фризове, фрагменти на катерушки и пързалки, а ремонтът им коства десетки хиляди. През предходната година групата е демонтирала най-опасните беседки и люлки и ги е ремонтирала в базата си.
С създадена от тях структура укрепват окачването на пантите на малките врати, което понижава времето за ремонт и монтаж. През 2018-а са поправени 47 малки врати на 14 детски площадки, още толкоз са подготвени за монтаж. Екипът е боядисал и доставените 157 фриза, които са заменили счупените от вандали по детски площадки.
Често ремонтират и скамейки, спортни площадки, които също стават обект на вандализъм. Предстои замяна на табелите, които указват целесъобразната възраст за децата, които могат да играят на оборудванията.
За 8 години община Стара Загора е построила 60 пространства за отдих и игра по европрограми и със лични средства. В проектобюджета за актуалната година са заложени 100 хиляди лв. за създаване на нови кътове за игра и спорт. „ Ремонтите след вандалски прояви обаче не се покриват от гаранциите, които ни дават компаниите, те излизат от общината, по тази причина е нужно да ги пазим, те са наши, на нашите деца “, приканва началникът на ОКД Николай Стоев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР