Вандалски акт в столичния градски транспорт. Мъж счупи с глава

...
Вандалски акт в столичния градски транспорт. Мъж счупи с глава
Коментари Харесай

Вандалски акт: Мъж счупи с глава стъклото на шофьорската кабина на тролей

Вандалски акт в столичния градски превоз. Мъж счупи с глава стъклото на шофьорската кабина на тролей в София и посегна на лидера до момента в който кара.

Към момента Димитър Димитров е отхвърлен от работа

Вандалският акт е бил изключително рисков, тъй като тролеят е бил в придвижване. В него е имало и пасажери.

„ Инцидентът се случва измежду бял ден преди два дни в 10 часа сутринта. Тролеят стопира на червен светофар на Петте кьошета и изчаква да светне зелено. Пътникът обаче изискал да слезе на светофара, а не на спирката “, описа зам.-директорът на столичния електротранспорт инж. Иво Василев.

По думите на Василев това не е разрешено по никакви правила, както и по отношение на сигурността на придвижването. Шофьорът не му отворил вратите и пасажерът почнал да блъска и да се пробва да отвори шофьорската кабина.

„ Ние сме инструктирали водачите да си заключват кабините, тъй като и преди е имало нападателни пасажери “, сподели инж. Василев.

След като не могъл да отвори кабината, пасажерът почнал да блъска по стъклото. „ Не можал да го счупи с ръце и по тази причина го удря и чупи с глава “, уточни зам.-директорът на столичния електротранспорт.

След това тролеят стопира на спирката и всички пасажери слизат, тъй като транспортното средство излиза от придвижване. „ Трябва да се вземат ограничения и да се сезират съответните служби “, сподели Василев.

По думите му нападателят не е могъл да доближи до водача и той е незасегнат, като към този момент е на работа.

Санкциите са парични – до 100 лв., както и административни

Василев акцентира, че тролея няма да работа най-малко 10 дни, тъй като поръчката на едно стъкло е скъпа и изисква време. Той уточни, че на седмица се случвало по един сходен случай.

25-годишният нападател е в изпитателен период и е арестуван за 72 часа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР