Вандалщина или начин на протест? Залепени бележки на врата на

...
Вандалщина или начин на протест? Залепени бележки на врата на
Коментари Харесай

Деца от Пловдивско защитиха библиотекарката си, привикаха ги в полицията!

Вандалщина или метод на митинг? Залепени бележки на врата на читателището " Светлина " в пловдивското село Труд са предиздвикали управлението да алармира в полицията.

За това оповестява Никола Ангелов. По думите му действието е неуместно, тъй като в тази ситуация не става дума за вандалски акт, а подобен на поддръжка към някогашната към този момент библиотекарка - Светла.

Според жителите на селото дамата е била принудена да напусне читалището.



Леля Светле, както я назовават децата, обаче получава огромна поддръжка и в мрежата. Местните са уверени, че няма по какъв начин тя да бъде заместена.

Публикуваме позицията на Никола без редакторска интервенция:

Скъпи трудчани, да ви покажа единствено поради какво през вчерашния ден деца от селото и техните родители са извикани на разпит в полицията. Според госпожа Ивана Икономова - ръководител на читалището - за “вандалщина ”. 15 листа хартия в джобчета, залепени с тиксо на вратата на читалището.  От деца сред 10 и 15 години. Вчера са привикани на разпити, изкарани техните родители от работа, с цел да “свидетелстват ” за листче в книжен джоб залепен на врата.

Неуважаема, г-жо Икономова, повече от жалка сте в безсилието си. Съжалявам ви. Да давате деца в полицията, да ги наричате “вандали ”, да казвате, че има “инцидент ” в читалището, просто тъй като обичат Светла Божилова и да ги карате да плачат в районното.Не забравяйте, че на множеството от тези деца, родителите преди 5 години (не знам дали тогава сте била гражданин на с. Труд) подариха от своите пари, с цел да доплатим боядисването на 2-те странични фасади на читалището.

Това читалище, което преди 5 година апропо, с парите за букети от сватбата ни, с жена ми изрисувахме с облиците на Св. св. Кирил и Методий и Паисий Хилендарски и подобрихме поне трагичната му фасада. За сметка на това, неотдавна сте ме махнали от другари от страницата на “Народно читалище “Светлина ” с. Труд ”, тъй като съм писал 3 коментара “Браво, Светле ” под нейни начинания. Това е направено и с още няколко индивида, с цел да бъде лимитирано правото на изложение на мнение и свободата на словото. Типично за други диктаторски времена, само че вие сте псевдо диктаторче.

Г-жо Икономова, децата в този момент са уплашени поради разпита в полицията, въпреки че отговорът на въпроса “Защо го направихте ” е бил “Защото обичаме вуйна Светла ”, само че пък за сметка на това родителите се захващаме оттук насетне с проблема “Народно читалище “Светлина ” с. Труд ” и кой желае да си върти схемите на гърба на трудчани. До най-скоро виждане.

Потребители показват, че подписката в поддръжка на библиотекарката към този момент е стартирана в селото.

GlasNews e в подготвеност да разгласява и мнението по въпроса на читалище " Светлина ".

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР