Вандали са нанесли щети за хиляди левове на поливната система

...
Вандали са нанесли щети за хиляди левове на поливната система
Коментари Харесай

Щети за хиляди левове са нанесени в центъра на Плевен

Вандали са нанесли вреди за хиляди левове на поливната система в центъра на Плевен, в региона над Водната каскада. Това заяви през днешния ден пред публицисти инж. Павлина Тодорова, шеф отдел " Екология " в Общината.

Счупени са разпръсквачите и по-късно са хвърлени в каскадата, откъдето са извадени с кепчета от служащи, скъсани са тръби, отваряни са шахтите, откъдето се ръководи системата. Днес ще стане известно по какъв начин и дали е допустимо да се възвърне електрозахранването, с цел да може да се поливат тревните площи, които тук-там са почнали да жълтеят.

Освен провали по поливната система, са чупени уреди и е пален огън на детски площади в парк " Кайлъка " и в Градската градина. 

По мотив следващите вандалски прояви в централната част на Плевен кметът Георг Спартански разяснява, че се дават стотици хиляди левове за корекция на сходни вреди, само че резултат по-късно още веднъж няма. Той разгласи, че тази седмица има желание да се направи среща с шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен и с началниците на двете районни ръководства, с цел да се подхващат съответни ограничения за запазване на обществената общинска благосъстоятелност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР