Ван Дайк и Алисон закопаха мърсисайдци Арсенал спечели с 3:1

...
Ван Дайк и Алисон закопаха мърсисайдци Арсенал спечели с 3:1
Коментари Харесай

Безумие в отбрана пречупи Ливърпул, Арсенал взе дербито на върха

Ван Дайк и Алисон закопаха мърсисайдци
Арсенал завоюва с 3:1 дербито от челото на Висшата лига против Ливърпул.

Мач, който опълчи два от трите огромни кандидати за купата, а след крайния му резултат интригата на върха става още по-завързана.

Ливърпул загуби едвам втория си мач от началото на сезона във Висшата лига, като първият още веднъж бе в Северен Лондон, само че против Тотнъм. Все отново мърсисайдци към момента държат върха с 51 точки.

Арсенал през днешния ден не разреши на мърсисайдци да се отдалечат и се приближиха на две точки с 49. Манчестър Сити пък има 46 и два мача по-малко, които може да завоюва и еднолично да оглави таблицата.

Вълнуващ сезон, който ще се реши от дребните елементи и грубите грешки, каквито видяхме през днешния ден.

Най-фрапираща и запаметяваща се ще остане тази в защитата на Ливърпул, когато в 67-ата минута Върджил ван Дайк и вратарят Алисон не се схванаха, разминаха се с топката, а там Габриел Мартинели открадна топката и я вкара в празната врата

Иначе мощното начало на мача от Арсенал докара до разкриване на резултата в 14-ата минута, когато превъзходен пас на Йодегор матира защитата на Ливърпул, а Букайо Сака вкара на празна врата.

Все отново Ливърпул се засилва и съумя да изравни. Това се случи секунди преди края на първото полувреме, когато защитата на домакините действаше извънредно неуместно и комично, а това докара до автогол на Габриел.

А втората част стартира много по-активно за Ливърпул и мърсисайдци сигурно изглеждаха като тима, който е по-близо до гол, до момента в който Ван Дайк и Алисон не закопаха своите.

Макар след грешката да имаше прекалено много време до края, явно играчите на Ливърпул не съумяха да намерят своя темп. Това бе гол, който безусловно ги пречупи, а до края гостите не направиха задоволително най-малко за точка.

Малко преди края Ибрахима Конате остави Ливърпул и с човек по-малко, а нещата станаха невъзможни при започване на добавеното време, когато Тросар промуши топката сред краката на Алисон за 3:1.

Със сигурност грешката на Ван Дайк и Алисон ще остане най-запомнящият се и решителен миг в мача, а в даден миг това може да се окаже и съдбовна неточност в хода на сезона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР