Ван Барневелд ще се откаже от дартса след края на

...
Ван Барневелд ще се откаже от дартса след края на
Коментари Харесай

Ван Барневелд ще се откаже от дартса след края на Световното първенство през 2019

Ван Барневелд ще се откаже от дартса след края на Световното състезание през 2019
Раймонд Ван Барневелд разгласи, че приключва своята професионална кариера в дартса след края на Световното състезание през сезон 2019/20. Холандецът е един от тримата състезатели, които имат по пет или повече международни трофеи – четири в BDO и една в PDC. В изявление за The Darts Show, 51-годишният състезател изясни своето решение и проектите си след края на шампионата.

,,През идната година ще играя своя 35-ти сезон на най-високо равнище и това ще бъде и моята последна акция “, призна той.,,Усещам, че към този момент не мога да се оправям на нужното равнище в последните три-четири сезона, като изключим спечелването на Световната купа с Майкъл Ван Гервен. Вече не спечелвам огромни шампионати, доста неща се случиха в персоналния ми живот и забелязах, че тялото ми не е на 100% готово физически – нямам стремежа, мотивацията и физическата подготовка, с цел да продължа със надпреварите “, добави Барни.

,,Аз съм победител, това е което върша – да спечелвам титли, само че не мога да го върша повече. Може би има място за още някоя и друга купа – ще бъде необикновено, в действителност, само че не мога да бъда непрекъснат в това седмица след седмица. Не желая кариерата ми да продължи в низходяща, по тази причина взех решение да се откажа публично в края на идната година “, приключи той.

Ван Барневелд завоюва в Лейксайд през 1998, 1999, 2003 и 2005. Година по-късно той се реалокира в PDC, където победи на UK Open, а в следствие излезе победител във финала на Световното състезание през 2007 против легендата Фил Тейлърс след 7-6 и неочаквана гибел в разногласието за купата. Холандецът завоюва 29 трофеи в най-престижната дартс организация, в това число още един триумф на UK Open, четири Световни купи, Grand Slam of Darts и Premier League. Ван Барневелд стана първият състезател в историята на дартса, който реализира деветдартов финиш в Premier League през 2006 и на Световното състезание през 2009.

51-годишният играч ще се бори за своята шеста международна купа през тази година и е стимулиран да вдигне купата още един път, преди да се откаже.,,Вярвам, че мога да стана международен първенец още един път в последните ми два опита. Ако ми бяхте споделили, че международната ми купа през 2007 ще бъде последната в кариерата, щях да го помисля за несериозно, само че в последните години виждаме феноменални играчи да стават международни първенци “, приключи Ван Барневелд. Световното състезание на PDC ще се организира сред 13 декември и 1 януари в Лондон. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР