Валя Ахчиева Министър и медиен олигарх са поискали да падне“

...
Валя Ахчиева Министър и медиен олигарх са поискали да падне“
Коментари Харесай

Фрог: Министър и медиен олигарх поискали да „падне“ главата на журналистката Валя Ахчиева

Валя Ахчиева
Министър и медиен олигарх са поискали да „ падне “ главата на журналистката Валя Ахчиева. Това разкри пред Фрог източник от ръководещата партия. Твърди се, че двамата авторитетни мъже в страната сложили ултиматум пред шефа на Българска национална телевизия, че в случай че не спре предаването „ Открито ” и в случай че не уволни Ахчиева, няма да бъде подценен дългът от 26 милиона лв., които публичната телевизия е натрупала през последните години. Така Българска национална телевизия няма да получи никакви пари за прехрана и медията ще бъде доведена до колапс.

Припомняме, че бюджетът на Българска национална телевизия е 70 млн. лева Според финансови специалисти, при един толкоз огромен дълг – по-голям от 1/3 по отношение на годишния бюджет, никой министър няма право да отпуска на Българска национална телевизия пари – това са парите на данъкоплатците. Трябвало е до момента УС на Българска национална телевизия да одобри специфичен погасителен проект и  да се унищожават отговорностите. Но, финансовото положение на Българска национална телевизия от ден дневно се влошавало, безапелационни са източниците ни. БНТ- началникът  Каменаров е подписал предаването на Ахчиева да бъде свалено от програмната скица. 

„ Репресията против публицистите не е юридически проблем. Това е политически проблем “, сподели преди дни пред Фрог нюз Валя Ахчиева. Екипът ни я засече  случайно в Софийския областен съд, откакто беше подала искова молба, с която тя оспорва наложеното и дисциплинарно наказване от шефа на Българска национална телевизия Константин Каменаров – „ предизвестие за уволняване ”. Свалянето на „ намерено “ в доста медии бе обвързвано с следствията на Ахчиева за транспортната компания „ Юнион Ивкони “ и контролния орган-Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “. Според нашите източници, обаче става дума за много по-сериозни неща, свързани с националната сигурност на страната. 

Не е загадка, че следствията на журналистката през последните две години се съпътстват с не малко проблеми, в това число и опити за налагане на цензура. Такава имаше при опитите на Ахчиева да покаже, че у нас контрабандно е импортирана от Турция имунизацията „ Пентаксим “, до момента в който здравен министър бе Петър Москов. Едно от предаванията на тази тематика бе спряно. Фрог, обаче  го излъчи, откакто се снабди с него от източник от  службите за сигурност. Предаване за " Юнион Ивкони " и държавния орган, който контролила компанията, също падна неотдавна от ефир по неразбираеми до момента аргументи. 

Не минават безпрепятствено и откритията за далавери при вноса на горива.  На 10 май м. година  няколко уеб страницата, в това число и  Факти. бг. осведоми, че „ финансовият министър Владислав Горанов бил притискал неколкократно през последните две седмици Генералния шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров да не излъчва журналистическо следствие на Валя Ахчиева в предаването “Открито ”, планувано за неделя 13 май 2018 година Темата на следствието била за това, какво се случва със Закона за акцизите и данъчните хранилища и едни ЖП цистерни, цялостни с газьол, разтоварен от съветски танкер на...

Продължението четете в https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-ministar-medien-oligarh-poiskali-padne-glavata-jurnalistkata-valia-ahchieva.html

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР