Валутната двойка EUR/GBP започна седмицата на червено след неочаквания провал

...
Валутната двойка EUR/GBP започна седмицата на червено след неочаквания провал
Коментари Харесай

Политическата криза в Германия може да забави преговорите за Брекзит

Валутната двойка EUR/GBP стартира седмицата на алено след непредвидения неуспех на договарянията за коалиция в Германия, написа DailyFX.

Извънредната обстановка остави канцлера Ангела Меркел с две благоприятни условия – или да сформира правителство на малцинството или да свика нови избори.

Нарастващата политическа неустановеност в Германия ще се отрази на бъдещите договаряния сред Европейски Съюз и Англия, поради обстоятелството, че канцлерът Ангела Меркел ще би трябвало да се концентрира върху намирането на поддръжка на локално равнище, вместо да употребява немското икономическо въздействие, с цел да очертае един по-благоприятен в комерсиално отношение Брекзит.

Германската политическа рецесия идва в миг, когато държавното управление на Англия се готви да разиска сметката от 40 милиарда паунда за напускането на Европейски Съюз в опит да започва същинските търговски договаряния с Европейски Съюз.

През уикенда английският финансов министър Филип Хамънд е декларирал пред Би Би Си, че Обединеното кралство е „ на ръба на сериозен напредък “ по договарянията с Европейски Съюз и че скоро хората ще получат ясни отговори за тяхното бъдеще.

Премиерът на Англия Тереза Мей ще се срещне през днешния ден със своите съветници, с цел да разиска последната оферта за Брекзит и да задвижи процеса по овакантяване на Европейски Съюз към втората фаза на договарянията, в която влизат бъдещите търговски съглашения. Мей ще се срещне с основния договарящ за Брекзит от страна на Европейски Съюз Мишел Барние в Петък. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР