Валута. Снимка: Агенция Митници“ Митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево

...
Валута. Снимка: Агенция Митници“
Митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево
Коментари Харесай

Недекларирана валута за над 900 000 лева откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

Валута. Снимка: Агенция „ Митници “

Митническите чиновници на Митнически пункт Капитан Андреево откриха недекларирана валута с левова равноценност 913 718 лв. при три обособени инспекции на излизащи от страната товарни коли.

При първия случай, на 05.12.2023 година, на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва празна товарна комбинация с непозната регистрация на път от Англия за Турция . В зоната за митнически надзор лидерът, турски жител с букви Р.К., е оповестил, че няма нищо за обявление. При осъществената митническа инспекция, инспекторите откриват във въздушния филтър на влекача укрити и недекларирани 50 000 английски лири .

 

Недекларирани парични средства в размер на 204 040 евро са открити от митническите чиновници и в стена на хладилно полуремарке на товарен автомоби л. Превозното средство с непозната регистрация идва на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на 06.12.2023 година по маршрут от Германия през България за Турция.

Водачът, турски жител с букви М.Б., също е декларирал, че няма нищо за обявление. В хода на осъществената митническа инспекция със с пециализирана рентгенова инсталация , инспекторите откриват зона с подозрителна компактност в предната стена на хладилното полуремарке. При последвалата физическа инспекция е открит във фабрична празнина в стената черен полиетиленов плик, съдържащ 204 040 евро.

Други недекларирани 204 810 евро са арестувани също на 06.12.2023 година при митническа инспекция на товарен автомобил с непозната регистрация, пътуващ от Люксембург за Ирак . Валутата е открита в арматурното табло на транспортното средство, в облекла и в куфар с персонални движимости на лидера – турски жител с букви Г.Б.

По случаите са формирани три досъдебни производства по разказа на Търговско дружество Митница Бургас, които се организират от проверяващи митнически инспектори, под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално поделение – Свиленград.

Само през последните 10 дни на Министерство на правосъдието Капитан Андреево е арестувана недекларирана валута за над 1,2 млн. лв. . От началото на годината досега митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са разкрили недекларирана валута с левова равноценност над 27 милиона лв. .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР