Валута и злато с левова равностойност над 900 000 лева

...
Валута и злато с левова равностойност над 900 000 лева
Коментари Харесай

Валута и злато за над 900 бона спипаха митничари на МП Калотина

Валута и злато с левова равноценност над 900 000 лв. задържаха митнически чиновници на Министерство на правосъдието Калотина при четири обособени случая от последните дни. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция "Митници ".

50 000 недекларирани евро задържаха митнически чиновници от митнически пункт Калотина при инспекция на лек автомобил с турска регистрация. На 14.07.2017 година на трасе „ входящи леки коли и рейсове " пристигнала кола с немска регистрация, ръководена от турски жител. В автомобила пътували и брачната половинка и двете му деца. При щателна митническа инспекция в купето на колата били открити общо 43 400 евро, най-вече в едри купюри. У самия лидер митническите чиновници открити още 6 600 евро, с което общата сума на арестуваната валута доближава 50 000 евро. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Митница Столична.

Сключено е съглашение сред подсъдимия и прокуратурата, което съглашение е утвърдено от Районен съд Сливница. Наложено му е наказание- 5 месеца отнемане от независимост, което е отсрочено с 3 год. изпитателен период. Укритата валута е отнета в интерес на страната.

При други два случая митнически чиновници от Митнически пункт Калотина иззеха надлежно 181 750 евро и 200 950 евро от двама пасажери - З.Б. и О.Е., с двойно поданство - турско и белгийско. На 10.07.2017 година, при влизане в страната през Митнически пункт Калотина, двамата не заявили пренасяните от тях парични суми. Районна прокуратура Сливница е изготвила обвинителни актове по член 251, алинея 1 от Наказателен кодекс.Предстои съдът да дефинира дата на правосъдни съвещания по формираните каузи.

Наказание от пет месеца „ отнемане от независимост ", с изпитателен тригодишен период е наложено от съда на австрийския жител Ю.С. Той се е признал за отговорен и е сключил съглашение с Районна прокуратура- Сливница за това, че на 06.07.2017 година, към 20 ч., при влизане от Република Сърбия в Република България, на Митническия пункт Калотина, не извършил задължението си за обявление на произведения от благородни метали. При митническата инспекция у него били открити 29 предмета от жълто злато с общо тегло 964,83 гр., чиято стойност възлиза на 65 974,93 лева Предметът на закононарушението е лишен в интерес на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР