Вълци са нападнали и удушили посред бял ден четири кози

...
Вълци са нападнали и удушили посред бял ден четири кози
Коментари Харесай

Вълци нападат и удушват животни посред бял ден в Синчец

Вълци са нападнали и удушили измежду бял ден четири кози в землището на Синчец, заяви кметът на ардинското село Хълми Мустафа.

Животните са на локалния фермер от махала “Хамитлер” Сунай Мюмюн. „ Изкарвам прехраната си, като виждам животни. В делник и празник се грижа за тях. Посред бял ден вълците нападнаха стадото и удушиха две кози пред очите ми. Надявам се виновните органи да подхващат незабавни ограничения за недопускане на сходни нападения”, съобщи ощетеният собственик.

„ Това е второто нахлуване на хищниците в границите на една година. За случая уведомих Държавното горско стопанство в Ардино, само че до момента не са подхванати никакви ограничения. Много са рискови, хората ги е боязън да излизат от домовете си.

Ще желая позволение от ловното сдружение в Ардино за отстрел на вълци, с цел да спрат с пакостите. Собствениците на крави, овце и кози се опасяват да изкарат животните в землището на селото “, показа кметът Хълми Мустафа. Той е обезпокоен доста от случилото се, защото отглеждането на животни е главен занаят на локалните поданици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР