Валтери Ботас вече крои планове да се възползва максимално от

...
Валтери Ботас вече крои планове да се възползва максимално от
Коментари Харесай

Ботас погледна към титлата

Валтери Ботас към този момент крои проекти да се възползва оптимално от престоя си в „ Мерцедес “ и да се намеси в битката за купата. Финландецът получи едногодишно удължение на контракта, само че шефът на тима Тото Волф признава, че желае да има право на избор на нов водач в края на идващия сезон. Това евентуално е предиздвикало новакът да оспори реда в отбора, който обслужва звездата Люис Хамилтън.
„ Имам шансове за купата, само че с цел да не ги изгубя, би трябвало да стартира да надвивам Хамилтън и Себастиан Фетел – съобщи Ботас. – При това колкото се може по-скоро. Във Формула 1 всичко е допустимо, изключително когато има седем надпревари до края на сезона. “
Планът „ най-малко “ за Ботас е второто място в шампионата, за което би трябвало да изпревари звездата на „ Ферари “ Фетел.
„ Иначе няма да извърша задачата, която си сложих преди началото на сезона – призна финландецът. – Не съм тук, с цел да остана трети, а също така би трябвало да дам своя принос за купата на „ Мерцедес “ при конструкторите. “
Даниел Рикардо („ Ред Бул “) пък даде най-хубаво време в първата подготовка на уличното трасе в Сингапур. Сесията мина без никакви произшествия, а австралиецът остави на една десета зад себе си Фетел и съотборника си Макс Верстапен. Хамилтън остана с 4-и резултат на близо половин секунда. Ботас пък е едвам 6-и на съвсем секунда зад Рикардо, което удостовери прогнозите, че уикендът ще е сложен за „ Мерцедес “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР