Валтери Ботас ще стартира в пръв в Гран при на

...
Валтери Ботас ще стартира в пръв в Гран при на
Коментари Харесай

"Мерцедес" окупира първата редица в квалификацията в Мексико

Валтери Ботас ще започва в пръв в Гран при на Мексико, 18-и кръг за сезона във Формула 1, откакто завоюва квалификацията за надпреварата. Пилотът на " Мерцедес " направи най-бърза обиколка на пистата " Ерманос Родригес " - 1:15.875, изпреварвайки съотборника си Люис Хамилтън.

Съотборниците в " Мерцедес " окупираха първата редица на инат на упованията за тотална доминация на " Ред бул " в мексиканската конкуренция.

Полпозишънът е 19-и в кариерата на Ботас и трети през сезон 2021. В рамките на най-бързата си обиколка той изпревари с 0.145 сек международния първенец Хамилтън.

Ударът на " Мерцедес " върху " Ред бул " беше огромен, защото Макс Верстапен, който ще започва трети, изостана с над три десети от секундата. Серхио Перес пък с близо половин секунда.

Квалификацията на трасето в Мексико беше доста забавна, като във втория сегмент колите на " Мерцедес " имаха доста по-висока скорост. Сесията стартира с злополука на Ланс Строл, която докара и до огромно закъснение. В третата част на квалификацията водач на " Алфа Таури " пък забави двамата съотборници в " Ред бул ".

" Ще се борим за успеха, има защо да се борим и няма да се откажем ", сподели Верстапен след квалификацията. Той води с 12 точки пред Хамилтън в.

" Валтери свърши отлична работа, той кара доста добре в последните няколко надпревари. Имаме отлична скорост, което не беше доста предстоящо. Нямам визия по какъв начин стана всичко това, само че съм сигурен, че ни чака огромна борба ". разяснява след квалификацията Хамилтън.

Надпреварата за Гран при на Мексико е в неделя от 21 часа българско време.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР