Вълнуващият свят на кралския дворец често е изпълнен с романтика

...
Вълнуващият свят на кралския дворец често е изпълнен с романтика
Коментари Харесай

Забранената романтика: 3 кралски любовни истории, превърнали се в скандал

Вълнуващият свят на кралския замък постоянно е изпълнен с романтика и интриги, само че от време на време любовните истории минават границите на допустимото и се трансформират в завладяващи кавги. Тези кавги освен разклащат основите на кралските фамилии, само че и остават запечатани в историята като знаци на неразрешената обич. 

Може би най-ярката любовна история в английското кралско семейство е тази на крал Едуард VIII и неговата обичана Уолис Симпсън.  Британският съд не приема Уолис за брачна половинка на монарха, защото има два брака преди този момент. 
                             

Първият й брак през 1916 година е с Ърл Уинфийлд Спенсър, капитан от флота.  Двамата се разделят през 1927 година и година по-късно Уолис се омъжва за повторно за офицер Ърнест Симпсън, с който се развежда през 1937 г. 
 Как принц Хари повтаря историята на крал Едуард VIII  Как принц Хари повтаря историята на крал Едуард VIII  Как принц Хари повтаря историята на крал Едуард VIII  Как принц Хари повтаря историята на крал Едуард VIII
Интересното е, че срещата сред Уолис и Едуард се състои през 1930 година и от този миг влюбените са неразделни.  През 1934 година дамата даже се мести при наследника на английския престол, тъй че в действителност двойката живее в грях, а Уолис изневерява на брачна половинка си.  
                             

На 20 януари 1936 година, след гибелта на Джордж V, Едуард заема трона единствено за 10 месеца.  Всичко това се случва, тъй като през декември 1937 година кралят афишира абдикацията си в името на брака с Уолис, който в никакъв случай не е признат нито от църквата, нито от кралското семейство.  

Между другото, тогава мястото му е заето от Джордж VI, идващият правоприемник на короната, който е татко на Елизабет II.  Оказва се, че в случай че Едуард не се беше поддал на неразрешената обич, в този момент английското семейство щеше да наподобява напълно друго. 
                             

През същата година Уолис получава бракоразвод от брачна половинка си и се омъжва за някогашния крал.  От този миг двойката живее във Франция и Едуард посещава родната си страна единствено два пъти: за погребението на брат си през 1952 година и за погребението на майка си, кралица Мери, през 1953 г.  Това се случва значително заради обстоятелството, че откакто става крал, Джордж VI не приема избора на брат си, считайки абдикацията му за безгрижно изменничество.   
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР