Вълнуващи откровения на експремиера Кирил Петков повдигат завесата за острия

...
Вълнуващи откровения на експремиера Кирил Петков повдигат завесата за острия
Коментари Харесай

Бомба в Lupa.bg: Кирил Петков в нов изтекъл запис: Президентът не е приятел, а една змия!

Вълнуващи откровения на експремиера Кирил Петков повдигат завесата за острия му спор с президента Румен Радев, довел връзките им от заявката на президента в края на октомври 2021 година: „ Ако България имаше повече министри като господин Кирил Петков, щеше да наподобява по различен метод “, до квалификацията „ шмекерия “ по негов адрес и на колегата му във властта и „ Продължаваме промяната “ Асен Василев единствено година по-късно – през декември 2022-а.

Причината за гневното смразяване посред им става ясна от запис, изработен по време на среща на Кирил Петков с актива на Политическа партия в края на предходната година, получен на електронната поща на Lupa.bg. Депутати от партията потвърдиха импровизирано пред наш кореспондент достоверността на записа.

Пред съпартийците си Кирил Петков споделя за два случая, в които Румен Радев се е опитвал да се намеси директно в неговите решения в качеството му на министър председател съвсем незабавно откакто оглавява държавното управление на „ Промяната “ на 13 декември 2921 година Според описа на Петков пред деятелите на Политическа партия, действието се развива през месеците януари-февруари 2022 година

Първият случай, в който Румен Радев се пробва да повлияе на Петков в телефонен диалог, е откакто научава за желанието му да лиши от достъп до квалифицирана информация тогавашния началник на КП КОНПИ Сотир Цацаров, върху който беше оказван напън да подаде оставка от поста. А в общественото пространство се твърдеше, че ръководещите приготвят за него тогавашния вътрешен министър Бойко Рашков.

Петков изяснява по дни и часове по какъв начин са се развили събитията към оставката на Цацаров и по какъв начин Радев се е обадил по телефона на Кирил Петков да не го лишава от достъп до класифицирана информация, тъй като по този начин или другояче към този момент е подал оставка.



Румен Радев се оказа непосредствен до някогашния основен прокурор и след това началник на КПКОНПИ Сотир Цацаров

„ Аз споделих: не, ще му взема позволява. На идващия ден си дава оставката. На идващия ден, когато би трябвало да му взема позволява, той идва на работа в 11.00. В 11.00 ми звъни президентът и ми споделя: той си даде оставката, не му махай позволява. Аз му споделям: но нали желаеме да ги чистим тия хора?! Вземам позволява, тъй като е направил супер неправилно нещо - имаме есемеси, имаме ги всички тия неща. Той ми вика: в случай че го направиш, си като Борисов. Аз крещя: не, ще го направя. Той вика: безусловно не утвърждавам. Аз крещя: няма значение. Затворихме си телефоните “, споделя Кирил Петков.

„ Второ обаче - като тръгваме да арестуваме тоя на „ Булгаргаз “. Кой ми звъни – президентът “, продължава с разкритията си пред партийния актив КирилПетков за отстраняването на целия ръб на шефовете на „ Булгаргаз “ отпред с Николай Павлов в края на януари 2022 година и последвалите гръмки кавги към разпитите и изказванията на последния. „ Ама той бил почтен “, споделил тогава му президентът. „ 1,5 млн. губим дневно поради неговата свестност “, отвърнал му Кирил Петков. „ Не, не, не, ти не разбираш, той е доста почтен човек, той се е страхувал “, траял да упорства президента Радев.



Бившият началник на " Булгаргаз " Николай Павлов бе освободен от държавното управление на Кирил Петков, а ареста му висеще на косъм. Тогава президента Радев се е опитвал да ходадайства за него, разкрива Кирил Петков пред актива на Политическа партия

Както е известно, Кирил Петков не се преценява и с това посредничество на президента. А след това Никой Павлов се появи като претендент за министър на енергетиката в проектокабинета на издигнатия за министър председател от ГЕРБ-СДС Николай Габровски, когато по време на дебатите в Народното събрание депутатът Делян Добрев се обърна към Петков с думите: „ Ако Николай Павлов стане, вие ще лежите “.

Бурни ръкопляскания прозвучават в края на двете откровения на Кирил Петков за опитите за интервенция в решенията му, заглушавайки евентуално някаква негова подготовка по адрес на Радев. А той обобщава: „ Това просто да си знаем с кого си имаме работа отсега нататък, да нямаме илюзии. И за двете уволнения той се пали преди този момент “.

След което добавя обвиняванията към Радев: „ След това за оръжията ни го отигра пъклен тъпанарски, за Македония ни го отигра супер тъпанарски “. И прави заключението: „ Така че там аз не го разбирам какъв е същинският му претекст. Но съм сигурен в едно – има връзка с Цацаров - 100%, има връзка с съветския газ - 100%. 100% - персонално ми се обади “. И най-после слага поантата: „ Така че, за жалост, президентът не е другар, а една змия. Това е реалност. Лошото е, че хората го харесват доста “.

Така мистерията към внезапното смразяване сред Румен Радев и някогашните му любимци Кирил Петков и Асен Василев, които първо назначи във второто си служебно държавно управление на Стефан Янев, а по-късно даже продуцира бъдещия им политически план „ Продължаваме промяната “, с който те поеха ръководството на страната в края на 2022 година, към този момент дефинитивно е разбулена. И всевъзможни съмнения дали този разлом е изправим отпадат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР